Automaatje in de praktijk. Foto: PR

Automaatje in de praktijk. Foto: PR

Binnenkort weer een feestje bij de WUh en Automaatje

Vervoer

WINTERSWIJK - Vrijwilligers die met hun eigen auto minder mobiele buurtbewoners vervoeren. Dat is ANWB AutoMaatje in één zin samengevat. AutoMaatje biedt veel meer dan alleen vervoer. De chauffeurs bestrijden eenzaamheid en verstevigen de sociale binding. 

Wat in 2019 begon als maatschappelijk cadeau van de WUh aan lokale partners om mensen actiever bij de samenleving te betrekken, is uitgegroeid tot een groot succes. In tegenstelling tot Automaatje in andere gemeentes in het land wordt Automaatje in Winterswijk geheel door de vrijwilligers van de WUh gedragen. Tien telefonistes bemensen elke werkdag tussen 9 en 12 uur de telefooncentrale.
Alleen al in november van dit jaar werden er 611 ritten uitgevoerd. Het ziet er naar uit dat in januari de 15.000e rit een feit zal zijn. Het vijfjarig bestaan van Automaatje zal gevierd worden op Valentijnsdag de 14e februari.

Extra chauffeurs gezocht
Gezien de toename van het gebruik van AutoMaatje, is de WUh op zoek naar chauffeurs. Chauffeurs ontvangen voor hun inzet per gereden kilometer een vergoeding. Houd je van autorijden en wil je je medemens graag helpen? Meld je dan aan via de volgende website: wuhwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/aanmelden-chauffeur-automaatje Of neem telefonisch contact op via 0543 200026 of mail naar automaatje@wuhwinterswijk.nl.         

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant