Burgemeester Joris Bengevoord (l) en Constantijn Schreiber bevestigen samen het naamplaatje van houthandel Nijweide op de picknicktafel. Foto: Lineke Voltman
Burgemeester Joris Bengevoord (l) en Constantijn Schreiber bevestigen samen het naamplaatje van houthandel Nijweide op de picknicktafel. Foto: Lineke Voltman

Vernieuwde buitenspeelplaats bij kinderafdeling SKB

Zorg

WINTERSWIJK - De buitenspeelplaats bij de kinderafdeling van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix heeft een grote opknapbeurt gehad. Van een wat vervallen ruimte is het omgetoverd tot een prachtige plek met een picknicktafel, een voetbalveldje, een vogelvoedertafel en speelattributen. Woensdag 1 mei was de officiële opening door burgemeester Joris Bengevoord.

Door Lineke Voltman

“Mijn collega’s en ik hadden al lang de wens om de speelplaats op te knappen maar het geld daarvoor ontbrak”, vertelt Linda Oortgiese, medisch pedagogisch zorgverlener kinder- en jongerenafdeling van het SKB. “Wij vinden het belangrijk dat kinderen ondanks hun ziek zijn toch lekker buiten kunnen spelen en ouders en jongvolwassenen bij mooi weer een plek hebben en even buiten een ziekenkamer kunnen verblijven. Uiteindelijk hebben we de Stichting Vrienden van het SKB benaderd of zij iets voor ons konden betekenen.”

Sponsoren zoeken
“Uiteraard wilden wij graag gehoor geven aan dit verzoek”, zegt Annemiek Joldersma, bestuurslid van de stichting. “Vorig jaar was ik hier en toen zag ik hoe verwaarloosd de speelplaats erbij lag en heb ik dat besproken in het bestuur en toestemming gekregen om dit aan te pakken. Dan ga je sponsoren zoeken en die hebben we gelukkig bereid gevonden om mee te doen. Houthandel Nijweide schonk een prachtige eikenhouten picknicktafel. De firma Vario zorgde voor het kunstgras en het schoonmaken van de tegels op het plein en de firma Breuer heeft de beplanting in de borders voor haar rekening genomen. Fiets4daagse Winterswijk heeft gezorgd voor nieuw buiten speelgoed en de firma Welkoop leverde een vogelvoedertafel en hiermee is de aankleding compleet. Uiteindelijk is het een prachtige speelplaats geworden en ik ben superblij met het eindresultaat!”

Houten picknicktafel 
Constantijn Schreiber is sinds vier jaar eigenaar van houthandel Nijweide op de grens van Kotten en Brinkheurne. “Via de Ronde Tafel, die benaderd was door de stichting Vrienden van het SKB, kregen wij het verzoek om een deel van een picknicktafel te sponseren. Uiteraard wilden wij dat wel maar we vonden het mooier om de hele tafel te schenken. Het is een 2,5 meter massief eikenhouten picknicktafel geworden, die in ons bedrijf is vervaardigd. Daarnaast kwam ook nog de vraag van de stichting of we konden zorgen voor een houten zitbank bij de Eerste Hulp Post en die hebben we meteen ook maar geplaatst. Wij zijn als bedrijf erg betrokken bij maatschappelijk en sociaal ondernemen maar vaak zijn dat kleinere sponseringen voor verenigingen en dergelijke. Voor deze middag wilden we ook graag de sponsoren en andere aanwezigen een lunch aanbieden en die hebben we laten verzorgen door mensen van Fijnder (de voormalige Sociale Dienst Oost-Achterhoek).”

Betrokkenheid bij SKB 
Burgemeester Bengevoord: “Ik werd door de firma Nijweide gevraagd om de officiële opening te verrichten en dat wilde ik graag doen omdat zoveel mensen belangeloos ervoor gezorgd hebben dat dit plein zo opgeknapt is. Je wilt natuurlijk liever niet dat je kind in een ziekenhuis terecht komt, maar als dat zo is dan zorgt dit vernieuwde plein ervoor dat het voor de kinderen een beetje aangenamer is. Daarbij komt mijn grote betrokkenheid bij het SKB ook gezien wat er in het verleden is gebeurd. Ik merk nu ook dat het SKB in samenwerking met andere ziekenhuizen stevig positie kiest en dat geeft veel vertrouwen in de toekomst.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant