Fris de kennis van het verkeer op. Foto: Bastiaan Heus

Fris de kennis van het verkeer op. Foto: Bastiaan Heus

Bastiaan Heus

Opfriscursus verkeerskennis voor senioren

Vervoer

WINTERSWIJK - Veilig Verkeer Nederland (VVN) houdt, in samenwerking met de gemeente Winterswijk, een opfriscursus van verkeerskennis voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Winterswijk. 

In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enz. Senioren worden onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Winterswijk en in opdracht van de provincie Gelderland en vindt plaats op: woensdag 22 mei van 10.00 tot 12.00 uur en op woensdag 29 mei van 10.00 tot 12.00 uur in de Raadzaal gemeente Winterswijk, Mevrouw Kuipers-Rietbergplein 1 in Winterswijk. Deelnemers worden op beide dagen verwacht. Neem gerust een buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee, mits deze vooraf is aangemeld. Deelname is gratis. 

VVN Opfriscursus Auto
Deze cursus bestaat uit twee leerzame en leuke bijeenkomsten van maximaal 2 uur. Samen met andere deelnemers frissen automobilisten de verkeerskennis op. Aanvullend is het mogelijk een praktijkrit te doen in de eigen auto en advies te ontvangen over de rijstijl. Deelname aan de VVN Opfriscursus Auto is niet verplicht en het is geen examen. Wel verbeteren deelnemers de kennis over de verkeersregels en krijgen zij inzicht in het eigen verkeersgedrag.

Belangstellenden kunnen vast online een aantal vragen invullen om hun kennis op te frissen, via vvn.nl/blijf-veilig-onderweg.

Aanmelden
Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN om direct aan te melden via de website vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Winterswijk. Vermeld in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer. Bel voor meer informatie naar: 088-5248920.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant