De sponsoren steunen het team bij de pinksteractie.Foto: Niels Blikman

De sponsoren steunen het team bij de pinksteractie.Foto: Niels Blikman

Pinksteractie voor KWF Kankerbestrijding

Maatschappij

WINTERSWIJK- Dit jaar neemt team Wenters voor de tweede keer deel aan de Alpe d’HuZes. Op 6 juni trappen zeven teamleden met hun fiets maximaal zes maal de Alpe d’Huez op om geld op te halen voor KWF kankerbestrijding. Een teamgenoot loopt de 14 kilometer met 1120 hoogtemeters tegen de Alpe op. Om zo veel mogelijk geld bijeen te brengen voor het goed doel houdt het team een actie op de markt van 18 mei.

“We staan naast de stands van de sponsoren Jan Fleur en Koos Prins en zijn te herkennen aan de grote banners”, legt een van de teamleden, Bart Terhorst, uit. “We verkopen voor 5 euro een vitaminetasje met daarbij een bloemetje, leuk voor Pinksteren. De opbrengst gaat direct naar ons team dus naar KWF Kankerbestrijding.”
Vorig jaar haalde het team vooral geld op door sponsoring door vrienden en bekenden. Het leverde zo’n 30.000 euro op. Dit jaar willen de teamleden Winterswijk meer betrekken bij de acties en zeker dit zelfde bedrag weer bijeen brengen. “Kanker gaat iedereen aan”, weet Bart. “Mijn vrouw heeft kanker gehad en is daarvan gelukkig genezen.” De ziekte van zijn vrouw was voor Bart aanleiding om zich in te zetten voor de strijd tegen kanker. Eerder nam hij al deel aan de Roparun.
“Samen met mijn teamgenoten zochten we vorig jaar een nieuwe sportieve uitdaging. Daarom besloten we mee te doen aan Alpe d’HuZes.  Als je daar bent tussen die 5000 Nederlanders die omhoog gaan, die allemaal een eigen verhaal hebben, dan wordt je door die verhalen gegrepen en door het ‘virus ‘besmet. Dit jaar nemen we dus voor de tweede deel aan Alpe d’HuZes en willen we weer veel geld bij elkaar brengen.”

 Bart en zijn sportmaten trainen het hele jaar door. “In de winter doen we aan spinning, in het voorjaar en zomer gaan we samen fietsen.” 

Wie een donatie wil doen kan de QR code scannen. De donatie komt dan meteen bij het team terecht.

Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant