In Café Doodgewoon worden moeilijke vragen van mensen met een levensbedreigende ziekte besproken. Foto: PR
In Café Doodgewoon worden moeilijke vragen van mensen met een levensbedreigende ziekte besproken. Foto: PR

Café Doodgewoon in Eibergen en Winterswijk: ‘Euthanasie, hoe zit ‘t precies?’

Maatschappij

EIBERGEN/WINTERSWIJK - Café Doodgewoon, een initiatief van het Netwerk Palliatieve Zorg Achterhoek, wordt op twee plaatsen in de regio Oost-Achterhoek gehouden. In Winterswijk en Eibergen gaat het deze editie over de wens tot euthanasie.

Er komt veel kijken bij het bespreken en vastleggen van een wens tot euthanasie. In welke situaties is euthanasie een mogelijkheid? Wat bespreek je met de dokter en met de naasten, en wat is daarvoor een goed moment? Wat is de taak van een SCEN arts (Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland)?
Voor de pauze wordt gesproken over euthanasie in zijn algemeenheid en hoe het in de praktijk gaat. Na de pauze wordt er dieper ingegaan op euthanasie bij verminderde wilsbekwaamheid zoals bij dementie. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor ernstig zieke mensen, hun naasten, en andere belangstellenden uit de gehele Oost-Achterhoek.

Dit Café Doodgewoon wordt op twee plaatsen in de regio Oost-Achterhoek aangeboden. De eerste bijeenkomst vindt plaats op maandagavond 27 mei in Het Zonnebrink Centrum, Zonnebrink 61 in Winterwijk. De tweede bijeenkomst is op donderdagavond 30 mei in De Klok, Grotestraat 84 in Eibergen. Beide bijeenkomsten zijn van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Men kan zich aanmelden via netwerkpalliatief@gmail.com of tel. 06-598434 67.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant