OV-ambassadeurs helpen reizigers graag op weg. Foto: PR

OV-ambassadeurs helpen reizigers graag op weg. Foto: PR

Ben Vulkers

Inloopspreekuur voor advies over reizen met OV

Vervoer

WINTERSWIJK - Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locatie geven OV-ambassadeurs advies en tips aan 55-plussers over het reizen met trein of bus. Zo helpen zij hun leeftijdsgenoten langer zelfstandig te reizen en kan men zelf ervaren dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is. Het eerstkomende spreekuur is op vrijdag 2 september.

De provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland vinden dat het openbaar vervoer voor iedereen makkelijk en toegankelijk moet zijn. Reizen met het openbaar vervoer biedt veel voordelen, maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. OV-ambassadeurs, vrijwilligers met veel kennis van het OV, bieden hierbij de helpende hand.
Voor sommige mensen is het al even geleden dat ze gebruik gemaakt hebben van het openbaar vervoer. Maar met de hulp van de OV-ambassadeurs is een uitje naar familie of een bekende, een bezoek aan het museum of een controle in het ziekenhuis geen probleem meer.
Het OV-spreekuur van 2 september wordt gehouden in de Bibliotheek Oost-Achterhoek/Vestiging Winterswijk (Parallelweg 5). Mensen kunnen er terecht van 14 tot 15.30 uur. De OV-ambassadeurs zijn ook per telefoon bereikbaar, via 038-3037010. Tot 1 september zitten zij van maandag tot en met vrijdag tussen 10 en 12 uur klaar om OV-vragen te beantwoorden. Vanaf 1 september komen daar de volgende tijdblokken bij: maandag en woensdag 18.30-20 uur; dinsdag en donderdag 13.30-15 uur.


www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk