De bosanemonen bloeien. Foto: PR KNNV
De bosanemonen bloeien. Foto: PR KNNV

KNNV voorjaarsflora Winterswijk Woold

Natuur

WOOLD- De KNNV houdt op zaterdag 29 april van 14 uur tot ongeveer 17.30 uur een excursie met als thema voorjaarsflora naar het prachtige Aarninkbos in Winterswijk Woold.

Voorjaarsflora in het bos
Het Aarninkbos is typisch een bos dat bij oude scholtengoederen is aan te treffen. De eikenbomen bieden beschutting aan veel mooie plantensoorten. De bossen kennen dan ook een rijke flora. De bosanemoon bloeit volop, soms vormen ze zelfs heuse tapijten. De bosanemoon is echt een iconische soort voor dit type bos. De Grote Muur zullen we zeker ook veel en volop in bloei aantreffen. De diversiteit in het Aarninkbos is groot en het is lastig te voorspellen welke bloeiende planten deelnemers verder zullen aantreffen. Terwijl de wandelaars op zoek zijn naar bloeiende planten, kunnen ze trouwens ook veel vogelsoorten horen en zien. De middelste bonte specht bijvoorbeeld doet het de laatste jaren goed in Winterswijk en omgeving.

Belangstellenden vertrekken op 29 april om 14 uur vanaf de parkeerplaats van theater de Storm aan de Haitsma Mulierweg in Winterswijk. Deelnemers eindigen daar ook weer om ongeveer 17.30 uur. Aanmelden kan bij de gids, Louis-Jan van den Berg, per email naar ljvdberg@upcmail.nl of 06-11140923. Zorg voor stevige schoenen, waarmee men ook in wat natter terrein uit de voeten kan. De excursie is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk