Vertegenwoordigers van de clubs die door Rabobank Noord en Oost Achterhoek worden gesteund. Foto: PR Penta Winterswijk
Vertegenwoordigers van de clubs die door Rabobank Noord en Oost Achterhoek worden gesteund. Foto: PR Penta Winterswijk

Penta Winterswijk krijgt Rabobank als sponsor-nieuwe-stijl

Algemeen

WINTERSWIJK - Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek steekt het sponsoren van verenigingen en stichtingen in een nieuw jasje. Met kennis, mankracht en financiën wil Rabobank clubs sterker maken op het gebied van bestuur, financiën, gezondheid, duurzaamheid en/of de maatschappelijke rol van een vereniging. Rabobank wordt hierin ondersteund door de experts van NOC*NSF en LKCA. Met in totaal 27 prachtige verenigingen en stichtingen gaat de bank de samenwerking aan. Samen de krachten bundelen voor een sterke en vitale Achterhoek. Eén van de clubs is Penta Winterswijk.

De manier waarop de samenwerking wordt opgezet kan per vereniging verschillen. Waar de ene club bijvoorbeeld ondersteuning zoekt bij het verduurzamen van een clubgebouw, of het opzetten van een plan om sponsorgelden aan te trekken, heeft een andere vereniging meer behoefte aan het verbeteren van haar organisatie. Directievoorzitter Hans van de Guchte van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek licht toe: “Het Nederlandse verenigingsleven vormt het hart van het sponsorbeleid van de Rabobank. Rabobank ondersteunt sport en cultuur in de breedste zin van het woord. Dat doen we niet incidenteel, maar langdurig. Als grote lokale sponsor is de Rabobank nauw verbonden met een groot aantal verenigingen, stichtingen en clubs. Wij ondersteunen verenigingen en stichtingen met ambitie. Niet vanaf de zijlijn, maar samen met hen. Omdat we begrijpen dat verenigingen van ongekend belang zijn voor de toekomst. Ze versterken de samenleving en zorgen voor sociale samenhang. Zo bouwen we samen aan een welvarend en duurzaam verenigingsleven.”

Trotse sponsor
Na pitches en selectiegesprekken gaan er in de regio Noord- en Oost-Achterhoek tien clubs van start met het traject ondersteund door NOC*NSF. Dit zijn: Volksfeest Beltrum, de Warnsveldse Boys, Hockeyclub Gorssel-Epse, Penta Winterswijk, Gymvereniging Odival, Eendracht Aalten, AZC Zutphen, Mixed Hockey Club Zutphen, VV Deo en Zwembad in de Dennen.

Kick-off
Tijdens de feestelijke kick-off op 10 juli zijn de nieuwe sponsorcontracten getekend. Tijdens deze avond inspireerde Esther Vergeer de aanwezigen met haar doorzettingsvermogen en drive. Zij benadrukte dat iedereen een keuze heeft in de weg die hij bewandelt ondanks dat de weg soms jou kiest.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant