Bij De Stegge kan men zondag 17 juni terecht voor een rondleiding. Foto: PR
Bij De Stegge kan men zondag 17 juni terecht voor een rondleiding. Foto: PR (Foto: )

Lekker naar de bioboer

WOOLD/KOTTEN - In het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 juni kan iedereen een kijkje nemen bij geitenboerderij Brömmels aan de Meerdinkweg 5 in het Woold en bij Aarde-Werk De Stegge aan de Geessinkweg 3 in Kotten.

Bij het bedrijf in Woold kan iedereen zaterdag en zondag tussen 11.00 en 16.00 uur terecht voor het bezichtigen van de geitenboerderij en andere attracties, zoals wol, streekproducten en brocante. Toen Bert en Ellen Kots de boerderij overnamen, hadden zij al snel door dat het beter is om zonder chemische bestrijdingsmiddelen het bedrijf te runnen. Het blijkt beter voor de dieren, de bodem en de mensen. De geitenkaasjes van Brömmels behaalden al eens de eerste prijs op smaak en kwaliteit bij een landelijke wedstrijd.

Zondag 17 juni staat de deur open bij boerderij Aarde-Werk De Stegge in Kotten, waar Gea Boessenkool en Jan-Willem van de Velde samen met vrijwilligers zonder chemische bestrijdingsmiddelen al tien jaar biologisch groenten, vruchten en bessen kweken. Van 11.00 tot 16.00 kan men er terecht voor een rondleiding. Niet alleen de teelt is duurzaam, ook de energievoorziening: dertig zonnepanelen zorgen voor het grootste deel van de benodigde elektriciteit. Rioolwater wordt met planten gezuiverd en hergebruikt in toilet en wasmachine. Daken zijn groen doordat ze belegd zijn met een tapijt van mossen en sedumplantjes die zorgen voor isolatie. Ook staat er een voorbeeld van strobalenbouw gecombineerd met leemstuc.

Meer berichten