Neem een kijkje op de bouwplaats tijdens Dag van de Bouw. Foto: PR
Neem een kijkje op de bouwplaats tijdens Dag van de Bouw. Foto: PR

Neem een kijkje op de bouwplaats tijdens Dag van de Bouw

Wonen

WBC Bouwgroep stelt de bouwplaats ‘Winterwarm Heating Solutions’ open voor publiek

WINTERSWIJK - Op zaterdag 18 juni kan iedereen een kijkje achter de schermen nemen bij het nieuwbouwproject Winterwarm Heating Solutions aan de Olden Goorweg 1 in Winterswijk. Doorgaans is de bouwplaats van WBC Bouwgroep verboden toegang, maar tijdens de Dag van de Bouw is deze van 10.00 tot 16.00 uur opengesteld voor publiek. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

Het project
WBC Bouwgroep realiseert op duurzame wijze een nieuwe bedrijfshal van 10.000 m² en 2.000 m² kantoor voor haar opdrachtgever Winterwarm Heating Solutions. Het gebouw wordt aan de rand van het industrieterrein in Winterswijk gebouwd en kenmerkt zich door de rondingen en de roestbruine cortenstalen gevelbeplating. De producent van industriële luchtverwarmers en led-verlichting zal het pand in de zomer van 2022 betrekken. WBC maakt bij de realisatie gebruik van circulaire bouwmethodes, duurzame bouwmaterialen en energie- en waterbesparende maatregelen. Het project is conform de duurzaamheidsambities van BREEAM gecertificeerd. Dit betekent dat er veel aandacht wordt besteed aan duurzaamheid, kostenbesparing, gezondheid en toekomstbestendigheid. Verder wordt het omliggende terrein duurzaam ingericht met een wadi voor een natuurlijke infiltratie van het hemelwater en worden voet- en fietspaden in de bosrijke omgeving van het bedrijfsterrein geïntegreerd zodat recreanten volop kunnen genieten van de flora en fauna.

Innovatief en modern
De jaarlijkse Dag van de Bouw is dé open dag van de Nederlandse bouwsector. Op deze dag kunnen belangstellenden niet alleen zien hoe ver het project gevorderd is, maar krijg je ook uitleg over hoe de bouw in z’n werk gaat. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan innovatie schuil, waar met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt. Onder het genot van een kopje koffie of thee kan men de medewerkers van WBC het hemd van het lijf vragen terwijl de kinderen zich vermaken op het springkussen.

René ten Vregelaar, projectleider en bedrijfsleider van WBC: “Er valt bij ons een hoop te zien en mee te maken op zaterdag 18 juni. Iedereen die zich afvraagt wat er toch altijd op die bouwplaats gebeurt of jongeren die overwegen om in de bouw aan de slag te gaan, nodigen wij van harte uit om een kijkje te komen nemen. Wij hebben een aantal interessante vacatures openstaan, dus kom gerust langs, het wordt een leuke dag voor jong en oud.”

De Dag van de Bouw
De Dag van de Bouw is een onderdeel van de imago campagne ‘De Bouw maakt het’ en een initiatief van © Bouwend Nederland 2012-2022. Tijdens deze dag stellen bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken open om mensen kennis te laten maken met innovaties en het maatschappelijke belang van de bouw- en infrasector. In 2019 bezochten ruim 77.000 mensen 140 projecten verspreid over heel Nederland. Na een pauze van twee jaar vanwege de coronamaatregelen, vindt de vijftiende Dag van Bouw plaats op zaterdag 18 juni 2022. Kijk voor meer informatie over de Dag van de Bouw en de meer dan honderd opengestelde bouwplaatsen in Nederland op dagvandebouw.nl. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk