Het nieuwe bord bij het monument. Foto: PR Woolds Belang

Het nieuwe bord bij het monument. Foto: PR Woolds Belang

Nieuw bord bij monument tankslag Woold

Maatschappij

WOOLD - Op de kruising Meerdinkweg-Holdersweg-Roerdinkweg in het Woold staat het herdenkingsmonument ter herinnering aan de tankslag die plaats vond op 30 maart 1945 voorafgaand aan de bevrijding van de Achterhoek. Dit monument is op 30 maart 1985 onthuld door Jack Cole en Sydney England, twee toenmalige tankcommandanten. Magda Fokkink- Vervelde nam het initiatief om het Woolds Belang te attenderen dat er al geruime tijd geen informatie beschikbaar is bij het monument over de zware strijd die destijds is gevoerd. 

Om de vele wandelaars, fietsers en andere voorbijgangers op de hoogte te brengen van deze geschiedenis is in samenwerking met verschillenden partijen en een financiële bijdrage van het WCL een nieuw informatie bord bij het herdenkingsmonument geplaatst. Het bord kon geplaatst worden met hulp van Jan Stronks, Vereniging Het Museum Winterswijk voor het aanleveren van de foto en 100% Winterswijk voor de tekstopmaak en de Duitse vertaling.

Jaarlijks wordt op 31 maart door het bestuur van Verenigingsgebouw Juliana, de kinderen van groep 7 en 8 van OBS Woold en de inwoners van het Woold de tankslag herdacht.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant