Mensen met een (relatief) laag inkomen kunnen gebruik maken van het Tijdelijk Noodfonds Energie. Foto: PR
Mensen met een (relatief) laag inkomen kunnen gebruik maken van het Tijdelijk Noodfonds Energie. Foto: PR

Tijdelijk Noodfonds Energie

Wonen

WINTERSWIJK - Huishoudens met een (relatief) laag inkomen en een hoge energierekening kunnen vanaf 22 januari terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het landelijke Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening gedurende de 6 maanden na hun aanvraag. De uitbetaling gaat via de energieleverancier.

Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds aanvragen op www.noodfondsenergie.nl. Het Noodfonds kijkt hoe hoog de energierekening is in vergelijking met het gezamenlijk inkomen in het huishouden. Als de energierekening meer dan 8 of 10% van het inkomen bedraagt, dan betaalt het Noodfonds de rest van de energierekening via de energieleveranciers. Het maakt niet uit welke leverancier het huishouden heeft. Huishoudens kunnen een check doen op de site van het Noodfonds om te kijken of ze in aanmerking komen.
Hulp nodig bij het aanvragen? Voor hulp bij het aanvragen kunnen inwoners van gemeente Winterswijk een beroep doen op de Formulierenbrigade. De Formulierenbrigade houdt op maandagochtenden dinsdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopspreekuur bij De Post aan de Balinkesstraat 4 in Winterswijk. Aanvragen bij het Noodfonds kunnen alleen met een DigiD. Daarom is het belangrijk dat inwoners die hulp vragen van de Formulierenbrigade een geldige DigiD hebben. Daarnaast moeten inwoners de volgende zaken meenemen naar het inloopspreekuur:- Inloggegevens DigiD- Mobiele telefoon met een werkende internetverbinding- mailadres gekoppeld aan DigiD in verband met de te ontvangen code(s)- Klantnummer van de energieleverancier- Het maandbedrag (voorschot)- Het advies voorschotbedrag van de energieleverancier.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant