Van 25 tot en met 28 juni kunnen de fietsliefhebbers weer genieten in het Winterswijkse coulisselandschap tijdens de jubileum-editie van de Internationale Fiets4daagse. Foto: 100%Winterswijk/Annet Piek

Van 25 tot en met 28 juni kunnen de fietsliefhebbers weer genieten in het Winterswijkse coulisselandschap tijdens de jubileum-editie van de Internationale Fiets4daagse. Foto: 100%Winterswijk/Annet Piek

Annet Piek; Annet Piek

WFevenementen presenteert programma 2024

Sport

Jubileumeditie Fiets4Daagse met veel extra’s

WINTERSWIJK - De Stichting WFevenementen in Winterswijk heeft dit jaar weer diverse wandel- en fietsactiviteiten op haar programma. Het grootste evenement is wederom de Internationale Fiets4daagse Winterswijk, van dinsdag 25 juni tot en met vrijdag 28 juni. Iedere dag is er keuze uit gepijlde fietstochten van 25-40-60 kilometer, start tussen 9.00 en 12.00 uur op sportcomplex ’t Huitinkveld. Net als in vorige jaren kunnen de duizenden deelnemers rekenen op een gedegen organisatie, mooie (vernieuwde) fietsroutes en iedere dag volop muzikale opluistering bij de controlepunten en het eindpunt. Het is ditmaal de tiende editie en dat betekent nog eens extra nevenactiviteiten zoals bezoek aan wijngaard Hesselink, molen De Bataaf en een kijkje bij Transit Oost. Daarnaast geeft LTO-Oost informatie over het boerenbedrijf bij Kössink in Huppel en zijn er demonstraties van oude technieken bij gebouw Juliana in het Woold.

Project ‘Doortrappen’
Tijdens de eerste en tweede dag van de Fiets4daagse wordt er tevens uitgebreid aandacht besteed aan het project ‘Doortrappen’; een initiatief van Gemeente, Provincie en Fietsersbond. Doel van het project is de oudere fietser langer en veiliger ‘op de weg’ te houden. Op de openingsdag gebeurt dit bij het controlepunt bij de Sevink Molen in Meddo. Op de tweede dag is de presentatie op het schaats- en skeelercomplex ‘De Witte Poorte’, direct naast de start- en finishlocatie van de Fiets4daagse aan de Bataafseweg. Op laatstgenoemde locatie is er ook een testparcours op de 400 meter asfaltbaan mogelijk. De tweede dag is ook toegankelijk voor niet-deelnemers aan de Fiets4daagse.

Andere wandel- en fietsevenementen
De eerste activiteit van WFevenementen is op zondag 26 mei. Tijdens de WF-Naobertochten komen zowel de wandelaars als de fietsers aan bod. Wandelliefhebbers kunnen kiezen uit routes van 10 of 15 kilometer door de buurtschappen Brinkheurne en Woold, starten tussen 9.00 en 11.00 uur. De fietsers kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur vertrekken voor tochten van 40 of 60 kilometer door het Achterhoekse coulisselandschap en het aangrenzende Duitse grensgebied. Start en finish zijn bij recreatiepark Het Winkel in de Brinkheurne.

Op zondag 8 september zijn er de WF-Hamalandtochten, wederom voor zowel wandelaars als fietsers. Start en finish van dit evenement zijn bij de Sevink Molen in Meddo. De wandeltochten zijn 10 of 15 kilometer lang, waarvoor tussen 9.00 en 11.00 uur kan worden gestart. Fietsers vertrekken tussen 10.00 en 12.00 uur en kunnen kiezen uit routes van 40 of 60 kilometer.

Zondag 27 oktober wordt het seizoen 2024 afgesloten met de WF-Herfstwandeltochten over 10 of 15 kilometer. Start en finish zijn bij het schaats- en skeelercomplex ‘De Witte Poorte’ aan de Bataafseweg 2c.

Alle wandel- en fietstochten worden duidelijk voorzien van pijlen, daarnaast ontvangen de deelnemers een uitgebreide routebeschrijving en een kleine versnapering. Onderweg zijn er controle/pauze-plaatsen bij horeca-locaties.

Meer informatie staat op de websites.


www.wfevenementen.nl

www.fiets4daagsewinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant