Afbeelding

Oekraïners gaan beachvolleyballen

Sport

WINTERSWIJK - Op initiatief van de beachcommissie Skopein Wivoc zullen zaterdag 30 juli om 10.00 uur de eerste Oekraïners, die in Winterswijk verblijven, kennis maken met het volleyballen op het zand. Het idee om juist deze groep mensen ook een sportmomentje te bieden is spontaan ontstaan. 

Voor alle jeugdige inwoners van Winterswijk heeft Actief Winterswijk reeds een zomerprogramma opgesteld. Verschillende momenten zijn aangeboden. Als eerste groep hebben jongeren gekozen voor deze zaterdagochtend. Zij zullen op eigen gelegenheid naar de velden komen om daar 1,5 uur te genieten van het ‘beachen’. Deze activiteit zal zo lang mogelijk worden aangeboden. 

“Helaas hebben de ouderen nog niet aangegeven dat zij ook willen sporten. Mogelijk dat het enthousiasme van de jeugd overslaat op de anderen aanwezigen.” Het contact en de communicatie is tot stand gekomen door bemiddeling van de Winterswijkse Uitdaging. De beachcommissie hoopt dat men hiermee vanuit de volleybalsport laat zien welke mogelijkheden er zijn wanneer men langer in Winterswijk zal verblijven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk