Kinderen krijgen in de ochtend les over de leefomgeving van de vis. Foto: PR
Kinderen krijgen in de ochtend les over de leefomgeving van de vis. Foto: PR

Visles op Pronova Winterswijk

Onderwijs

WINTERSWIJK - Op 18 april komt VISmeester Daisy van hengelsportvereniging HSV de Oude IJssel op bezoek bij Pronova in Winterswijk voor een visles. Eerst krijgen de leerlingen van groep 7/8 een biologieles over vis en water, waarna ze aan de waterkant zelf kunnen ervaren of zij het sportvissen leuk vinden.

Tijdens de visles krijgen de leerlingen een inkijkje in het huis van de vis. Deze wereld onder water is praktisch onzichtbaar en juist daarom zo fascinerend. Ook leren de kinderen de basis van het sportvissen en hoe ze zorgvuldig omgaan met een gevangen vis – bijvoorbeeld dat zij de vis met natte handen moet vastpakken, zodat de slijmlaag niet beschadigt.

Visexcursie
Na de theorieles gaat de visles ’s middags verder aan de waterkant van een viswater vlakbij de school. Daar kunnen de kinderen in de praktijk ervaren dat vissen een leuke en spannende buitenactiviteit kan zijn. Ervaren sportvissers van de vereniging staan klaar om de kinderen te begeleiden zodat ze op een goede manier leren vissen. Na afloop wordt samen met de kinderen bekeken welke vissoorten er zijn gevangen. Bij sommige vislessen zijn dat er wel vijf of meer.

Niet alleen leerlingen zijn steevast enthousiast over de vislessen. Juffen en meesters zijn ook vol lof over de gratis service die Sportvisserij Nederland samen met de hengelsportfederaties en -verenigingen aanbiedt. In het afgelopen jaar zijn maar liefst 650 vislessen gegeven, waarmee 15.000 kinderen zijn bereikt. Na een visles hebben kinderen meer oog gekregen voor de natuur in hun eigen woonomgeving en ervaren hoe rustgevend het vissen kan zijn. Vissende kinderen gaan vaker naar buiten dan hun niet-vissende leeftijdsgenoten, wat gezond is voor hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. 

Meer informatie over de de vislessen en het programma staat op de website: www.vissenschool.nl.
                                                                 
        

In de middag gaan de kinderen naar de waterkant om de geleerde theorie inde praktijk te brengen. Foto: PR
In de middag gaan de kinderen naar de waterkant om de geleerde theorie inde praktijk te brengen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk