Aan de slag in de natuur. Foto: PR IVN/KNNV
Aan de slag in de natuur. Foto: PR IVN/KNNV

IVN/KNNV natuurwerkdag

Natuur

KOTTEN - Natuurverenigingen IVN en KNNV Oost-Achterhoek houden op zaterdag 24 februari een natuurwerkdag bij Aarde-Werk de Stegge in Kotten.

Aarde-Werk de Stegge is een biologische permacultuur boerderij en een praktijkschool voor duurzaamheid. Permacultuur probeert in evenwicht met de natuur landbouw te bedrijven, waarbij ecologie het uitgangspunt is. Er is altijd genoeg werk aan de winkel. Deelnemers gaan tijdens de natuurwerkdag vooral snoeiwerkzaamheden uitvoeren. De boerderij beschikt bijvoorbeeld over een prachtige wilgenhaag, die men terug gaat snoeien. Het mooie van zo’n haag is, dat het een thuis is voor vele insecten, vogels en wie weet ook wat reptielen. De haag is daarmee niet alleen mooi, maar vormt ook een essentieel element van het ecosysteem. Het is nuttig werk en het resultaat is meteen zichtbaar.
Gea, de eigenaar van Aarde-werk de Stegge zal tijdens de dag vertellen over alles wat op de boerderij plaatsvindt. Tijdens de pauze maken aanwezigen kennis met gelijkgestemde natuurliefhebbers en kan men eigen ervaringen uitwisselen.
De dag staat onder leiding van H. Toebes, een ervaren en enthousiaste KNNV kracht. Wie wil helpen, kan zich aanmelden -graag minimaal 2 dagen van tevoren- bij: h.toebes@solcon.nl. Voor gereedschap wordt gezorgd. Bovendien is er koffie, thee en soep. Deelnemers verzamelen op zaterdag 24 februari om 9.30 uur bij Aarde-werk de Stegge, Geessinkweg 3 in Winterswijk Kotten. Rond 14 uur stoppen de werkzaamheden. Wie alleen in de ochtend wil helpen kan dat bij de aanmelding doorgeven. Zorg voor stevig schoeisel en neem eigen werkhandschoenen mee.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant