Open tuinen op 26 juni. Foto: Eigen foto
Open tuinen op 26 juni. Foto: Eigen foto

Open-tuinendag in en om Winterswijk

Natuur

WINTERSWIJK - De eigenaren van vijf heel verschillende tuinen nodigen belangstellenden uit om zondag 26 juni een kijkje te komen nemen tussen 10.00 en 17.00 uur in hun bijzondere tuin.

Er is geen routebeschrijving. Van west naar oost zijn de volgende tuinen open:
1. De Oostermeentuin van Joke en Wim Enserink, Oostermeenweg 7, 7137 PC Lievelde. Deze tuin is door hagen verdeeld in kleinere stukken. Er zijn verschillende zitplekken, gazons, twee vijvers, diverse fruitbomen en een groententuin. Een deel is ingericht als (kleine) hobbykwekerij. Tijdens de open dagen zijn er planten te koop.
2. De Liefhebberstuin van Lidy en Tonnie Buil, Morgenzonweg 150, 7101 BN Winterswijk. Een weelderige tuin met grote, zorgvuldig opgebouwde borders, een grote collectie hosta’s en een mooie natuurlijke vijver. De tuinkamers zijn door mooie hagen gescheiden. Achterin is een hobbykwekerij en ook in deze tuin zijn planten te koop. Entree 1 euro.
3. De Morgenzunne van Janneke Helleman en Wiebe Poppe, Morgenzonweg 136, 7101 BN Winterswijk. Een kleurrijke tuin met een mooi lijnenspel van paden, borders en vijvers. Er is een kleine boomgaard met wilde bloemen en achterin ligt een bijzondere schaduwtuin. Van deze tuin is een (foto)boek gemaakt. Entree 1 euro.
4. Familie Vreeman-Legters, Badweg 10, 7101 JZ Winterswijk. t Zonnehuis is in 1933 gebouwd door de opa (Kruisselbrink) van Arjan Vreeman. In de zonnige achtertuin zijn schaduwplekken gecreëerd met lei- en dakplatanen. Er zijn vakken met diverse kleurrijke bloemen en vaste planten, een moestuin, speelplekken voor de kinderen en zitplekken om te genieten van het uitzicht op het Buskersbos. Het atelier van Kristie Legters is ook open. Er zijn kaarten, collages en schilderijen te koop.
5. Gertie en Ada Leuvenink, Böwingkamp 71, 46354 Oeding, Duitsland. Een tuin met een grote variëteit aan rijk bloeiende vaste planten en een relatief grote vijver die goed is geïntegreerd. Verder een kruidentuin en moestuin en dat alles wordt nog eens verrijkt met drie gezellige kippetjes. Entree 2 euro.

Open tuinen op 26 juni. Foto: Eigen foto
Vijf zeer verschillende tuinen open voor publiek. Foto: Eigen foto
Veel afwisseling  en waterpartijen in de tuinen. Foto: Eigen foto
Kleurrijke borders. Foto: Eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk