In 2022 was er ook een Ford werkdag. Foto: Ina Noordkamp
In 2022 was er ook een Ford werkdag. Foto: Ina Noordkamp Picasa

Cultiveren, diepwoelen en ploegen tijdens Ford-werkdag

Landbouw

MEDDO - Op zaterdag 20 april wordt de Ford-werkdag 2024 gehouden aan de Grevinkweg 7-9 net buiten Meddo. aanvang 10 uur. 

Verschillende Ford tractoren van klein tot groot en van jong tot oud gaan een stuk land bewerken. Grote Ford trekker liefhebbers, die vroeger waarschijnlijk met de speelgoedtrekkers in de zandbak speelden, kunnen hun hart weer ophalen in een grote zandbak. Een stuk land van ongeveer 5 ha. Ze zullen het land gaan cultiveren, diepwoelen, ploegen enz. Met vele PK’s en vol enthousiasme maken de berijders van de Ford tractoren er weer een mooie werkdag van. De Ford tractoren komen uit alle windstreken naar Meddo. 

De eerst Ford werkdag was in 2019 in Heesch. In 2000 haalde Wim te Slippe de Ford werkdag naar Meddo. Half maart zou het worden gehouden maar de coronamaatregelen gooiden roet in het eten. Wim had alles in kannen en kruiken maar moest twee dagen voor de Ford werkdag alles afzeggen. Twee jaar later werden de plannen weer tevoorschijn gehaald en werd Ford werkdag wel gehouden. Op zaterdag 26 maart 2022 was het heel mooi weer en er hing een gezellige sfeer. 

Eigenaren van een Ford trekker kunnen zich nog opgeven bij Wim te Slippe. wts@online.nl er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Er zijn wel enkele werktuigen aanwezig om de grond te bewerken, maar deelnemers die zelf een werktuig hebben, kunnen dit meenemen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant