Emma werd als eerst baby geboren in het splinternieuwe SKB, op de dag dat haar vader jarig is, schrikkeldag. Foto: Clemens Bielen
Emma werd als eerst baby geboren in het splinternieuwe SKB, op de dag dat haar vader jarig is, schrikkeldag. Foto: Clemens Bielen

De eerste baby van het SKB is ook 40 jaar

Landbouw

AALTEN/WINTERSWIJK-  Afgelopen donderdag, veertig jaar geleden op een schrikkeldag opende Streekziekenhuis Koningin Beatrix haar deuren. Emma Grijsen werd op 29 februari 1984 in het SKB geboren en viert nu samen met haar vader haar geboortedag. Vader Erik viert zijn 80e verjaardag.

Door Clemens Bielen

Een heel bijzonder feestje dus in de’ Oerkroeg Schiller’ in Aalten.
Erik Grijsen was die dag met de auto naar zijn kantoor in Zutphen gegaan met een taart achterin om op zijn 40e verjaardag te trakteren. In de loop van de ochtend kreeg hij een telefoontje dat zijn hoogzwangere vrouw ging bevallen. Moeder Margriet ‘tatuu-tatuu’ naar het ziekenhuis en vader Erik - al evenmin rustig- onderweg uit Zutphen.

Emma: “Ik was de eerstgeboren baby in het SKB. Felicitaties met een handje van directeur Groothuis en een perscontact met foto. Het pas geopende ziekenhuis was nog kaal. Niet dat ik me dat allemaal kan herinneren, maar zo is het me verteld. Het krantenartikel rond mijn geboorte heb ik nog in mijn bezit.”

Elke 4 jaar vieren Erik en Emma op 29 februari hun verjaardag samen met een klein feestje voor genodigden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant