Afbeelding

International Harvester Company (IHC) showdag in Zieuwent

Landbouw

ZIEUWENT - De Wilgendijk 6 in Zieuwent is zondag 17 september van 09.30 uur tot 16.30 uur  ’the place to be’ voor liefhebbers van oude landbouwvoertuigen. De Mc Cormick Club Zieuwent organiseert voor het tweede jaar op rij de IHC show- en contactdag op het terrein van de familie Papenborg. Een kleinschalig doch uniek evenement; in Nederland is er geen andere plek bekend waar zo’n diversiteit aan machines en werktuigen van het merk International Harvester Company bij elkaar te zien zijn.

Wat kan de bezoeker zoal verwachten? De organisatie vertelt: “Het is onmogelijk om alle 150 items uit de periode 1897 tot 1986 die er tentoongesteld staan te benoemen. We tonen een breed scala aan landbouwtractoren en -werktuigen maar daarnaast zijn er ook grondverzetmachines, tuin- en parkmachines en pick-uptrucks te zien. Een aantal machines zullen met stationair draaiende motoren hun werk doen. Middenin het weiland is een demonstratieveld aanwezig waar de diverse werktuigen werkend te zien zijn. En natuurlijk zullen er diverse tractoren gestart worden op deze dag om te laten zien dat het vroeger niet vanzelfsprekend was dat men snel even weg kon.”

Internationaal deelnemersveld
IHC had productiefabrieken in 57 landen over de hele wereld waar meer dan 200.000 medewerkers werkzaam waren. Om onderdelen naar Europa te vervoeren beschikte IHC over twee grote oceaanstoomschepen. Als gevolg van de productiefabrieken in Duitsland, Frankrijk, België en Engeland kent de IHC showdag in Zieuwent een internationaal deelnemersveld.

De Mc Cormick Club Zieuwent nodigt belangstellenden van harte uit om dit evenement te bezoeken. Voor de kinderen staat er een springkussen en een softijsautomaat. Parkeren kan in het naastgelegen weiland, dit is aangegeven met borden. De toegang tot dit kleinschalige evenement is een vrije gift voor de organisatie van deze dag. Betreden van het showterrein en parkeergelegenheid is op eigen risico.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant