Werk van Joke Warner. Foto: Hans Hendriks
Werk van Joke Warner. Foto: Hans Hendriks

WAS-groeps expositie ‘De Kleuren van Woensdag’ bij Ankomm’n

Cultuur

CORLE - Iedere woensdagmiddag komt de groep amateurschilders bij elkaar in het atelier van de WAS (Winterswijkse Academie voor Schilderkunst). Zij worden daar begeleid door Mischa Melkonian. Schilderen is op die middag hun passie. De bindende factor is kleur, olieverf, acryl, krijt, collages, het kan allemaal. Acht leden van deze WAS-groep laten vanaf 29 juli tot en met 26 september hun werk zien bij gastgalerij Ankomm’n aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk. Openingstijden vrijdag-zaterdag-zondag-maandag van 10.00 - 17.00 uur.

De cursisten ontwikkelen ieder een eigen stijl: naturalistisch, abstract, of het wordt een impressie in kleur. Ook de schildertechniek is heel divers. De één werkt met fijne penseelstreken een ander zet met een grote kwast kleurvlakken op of werkt met een paletmes. Ook het plakken van een collage en die daarna weer bewerken levert spannende resultaten op. De weg naar het resultaat is vaak een worsteling. Hoe meng je die gewenste kleur? Hoe vang je dat licht? Hoe vul je dat maagdelijk witte vlak? Is de compositie wel evenwichtig? Blijft je blik dwalen over het werk, omdat het spannende plekken heeft dan is het goed.

Mischa Melkonian kijkt mee, geeft aanwijzingen en doet soms iets voor. Door hem leren de cursisten hun passie steeds beter beheersen, ‘de kleuren van woensdag’. Meer informatie op www.ankommn.nl.

Werk van Joke Warner. Foto: Hans Hendriks

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk