Rutger de Vries en Mathanja Kornelissen. Foto: Inge Rupert
Rutger de Vries en Mathanja Kornelissen. Foto: Inge Rupert

Concert ‘Herdenken doen we samen’

Algemeen

WINTERSWIJK - Sinds 2013 houdt Rutger de Vries ieder jaar een herdenkingsconcert op 4 mei in theater de Storm. Tijdens dit concert kan het publiek op haar eigen wijze herdenken. Ieder jaar is er een ander thema waarbij verbinding centraal staat. Door de fijne samenwerking tussen Rutger en Theater de Storm is dit concert inmiddels een jaarlijkse traditie geworden voor vele bezoekers.

Dit jaar wordt het concert wederom gehouden in de Storm en wordt er samengewerkt met het Popkoor Dazzle onder leiding van Claudette Doup. Daarnaast is de cast van de Passion in het Oosten aanwezig. De cast bestaat uit bekende namen waaronder; Mathanja Kornelissen, Sten Geerdink, Natalie Bergsma en Edgar Bloem en nog vele anderen. Een aantal leden van deze cast is al jaren betrokken bij dit concert.

Het programma kenmerkt zich door herkenbare liederen die aansluiten bij het thema rondom 4 mei: ‘Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid’. Van Ramses Shaffy tot Kensington zo door naar Les Miserables, Kim Lian en Ruth Jacott. Voor iedereen wat wils en waarbij de boodschap blijft dat muziek verbindt en ieder met eigen intenties deze avond kan beleven. 

De cast van the Passion in het oosten heeft rondom Pasen hun eigen Passion op de planken gebracht en na twee uitverkochte concerten waren ze meer dan bereid de stap naar Winterswijk te zetten. Mathanja Kornelissen, Michiel Kornelissen en Rutger de Vries zijn initiators van onder andere Kerst in het Oosten en ook the Passion in het Oosten. Michiel Kornelissen verzorgt op 4 mei wederom de visuele ondersteuning. Hij is diegene die alle ondersteunende beelden bedenkt en maakt dat een lied optimaal beleeft kan worden door het publiek. 

Nieuwe deelnemer is het Popkoor Dazzle. Dit enthousiaste koor uit de buurtschap Dale (gemeente Aalten) is in 2011 opgericht. Het bestaat uit 22 vrouwelijke leden die met veel enthousiasme popsongs ten gehore brengen. Voor dit concert hebben zij ook twee liederen gekozen, die aansluiten bij het thema en perfect passen in deze avond. Het popkoor Dazzle staat al sinds 2014 onder leiding van hun vaste dirigente Claudette Doup. 

Het concert start zaterdag 4 mei om 21.00 uur in Theater de Storm, aansluitend aan de Dodenherdenking van de gemeente Winterswijk. Mensen kunnen na de herdenking doorlopen naar de storm waar dan de koffie/thee klaar staat.
Kaarten kosten 12,50 euro en zijn te bestellen via theater de Storm. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant