De vrijwilligers van de Erfgoed Klusbrigade metselen de basis van de buitenmuren op. Foto: Wilma Fransen
De vrijwilligers van de Erfgoed Klusbrigade metselen de basis van de buitenmuren op. Foto: Wilma Fransen

Erfgoed Klusbrigade bouwt nieuwe werkplaats

Algemeen

WINTERSWIJK - Vanaf 1 september is er heel wat gebeurd op de bouwplaats naast de Venemansmolen in Winterswijk. Daar is fase één van de nieuwe werkplaats voor de Erfgoed Klusbrigade bijna afgerond. Het onderste deel van de buitenmuren (trasraam) staat. Dit deel wordt opgebouwd met harde specie en harde stenen om te voorkomen dat er vocht vanuit de grond in de muren gaat trekken.

De werkplaats wordt circulair gebouwd. Er gaat zoveel mogelijk gewerkt worden met materialen die onder andere van gesloopte panden afkomstig zijn. Het overgrote deel van het nieuwe gebouw, zal dus bestaan uit gerecyclede materialen. De bewapening en de isolatiematerialen kunnen helaas niet van gerecycled materiaal gemaakt worden, dat wordt nieuw gekocht.
Het is de bedoeling dat de ruwbouw aan het eind van 2020 klaar zal zijn. Tegen die tijd moet de werkplaats aan de Hyacintstraat leeg zijn. De loodsen die daar staan, gaan gesloopt worden, ook de werkloods van de hardwerkende vrijwilligers van de Erfgoed Klusbrigade. Ze zijn op vrijdagmiddag vaak bezig op zowel de bouwplaats naast de molen als in de oude loods in de Hyacintstraat. Belangstellenden kunnen op beide locaties gewoon eens een kijkje nemen, of informatie vragen; handige vrijwilligers zijn altijd welkom. Voor een uitgebreid fotoverslag, kan men een kijkje nemen op de Facebookpagina van de gaan Erfgoed-Klusbrigade, of op de website: www.erfgoedklusbrigade.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant