Natuurwerkdag KNNV in de Muggenhoek

Algemeen

Wandeling in Baumberge (D)

WINTERSWIJK - Muggen wát? Muggenhoek, ja. Nooit van gehoord? Waar is dat dan? De Muggenhoek is een mooi plekje met heide, achter in Ratum. Nu is er de kans om te zien, waar en wat het is, door mee te doen aan de natuurwerkdag van de KNNV, vereniging voor veldbiologie, afdeling Oost-Achterhoek. Het werk zal voornamelijk bestaan uit het verwijderen van opslag ten behoeve van de heide. Hierdoor krijgt die weer ruimte. En licht. Dat gebeurt op zaterdag 2 november.

Er wordt zoveel mogelijk gecarpoold door de vrijwilligers, vanaf het VVV-kantoor, Mevrouw Kuipers-Rietbergplein 1 in Winterswijk. Vertrek om 9.00 uur en het duurt tot ongeveer 15.30 uur. Wie maar een halve dag kan, is zeker ook welkom. Het is handig om hoge werkschoenen of laarzen mee te nemen en warme (regenkleding). Verder: werkhandschoenen en een lunchpakket. Er is gereedschap aanwezig maar wie zelf een takkenschaar heeft, kan die gebruiken. Voor koffie en thee wordt gezorgd en wie zich opgeeft bij de coördinator Hermien Toebes (tel: 06-30709561) mag op soep rekenen.

Op zondag 10 november kan er meegewandeld worden door de bossen en langs groeves en beken in Baumberge (D). De Baumberge is een weinig bekend cultuurlandschap op ongeveer 50 km. van Winterswijk. Een mooi gebied dat in de verte aan Zuid-Limburg doet denken. Het is even katholiek maar ligt veel dichterbij dan Zuid Limburg. De kruisbeelden langs de wegen zijn gemaakt van Baumberge zandsteen. In Havixbeck is een mooi zandsteenmuseum met restaurant met Kaffee und Kuchen. Het museum heeft gratis entree en de koffie mét mag men zelf betalen. Belangstellenen kunnen zich opgeven bij Fred Bos, die ook de leiding heeft. Tel: 06-10363012. De start is om 9.30 uur, vanaf het VVV-kantoor, Mevrouw Kuipers-Rietbergplein 1 in Winterswijk. Er kan dan gecarpoold worden. Terug in Winterswijk: plm. 17.00uur. Neem een lunchpakketje mee en stevige wandelschoenen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant