Nieuwe cadeaus voor Bartiméus
Rianne verkoopt spullen vanuit haar huis aan de Olmenstraat. Foto: Verona Westera
Rianne verkoopt spullen vanuit haar huis aan de Olmenstraat. Foto: Verona Westera (Foto: )

Nieuwe cadeaus voor Bartiméus

WINTERSWIJK - Tassen, knuffels, kaarten, maar ook alle soorten kaarsen verkoopt Rianne Korten uit Winterswijk. De opbrengst gaat naar het Bartiméus Fonds. Dit fonds zet zich in voor blinden en slechtzienden. "Er zijn onder andere scholen in Ermelo, Zeist en Doorn, maar zij verzorgen ook dagbesteding voor blinden en slechtzienden. Daar worden onder andere de producten gemaakt die ik verkoop", aldus Rianne.

Door Verona Westera

Rianne is een echte bezige bij. Naast haar baan, werkt ze als vrijwilliger bij de Voedselbank, de kerk, de bibliotheek, een politieke partij en als collectant voor diverse goede doelen. Toch had ze nog een gaatje over in haar agenda om ook de verkoop van de producten voor Bartiméus op zich te nemen. Ze begon daarmee zo'n drie jaar geleden. "Ik kende Bartiméus al een beetje omdat mijn opa slechtziend was", legt ze uit. Bartiméus richt zich niet alleen op onderwijs, maar helpt mensen met een visuele beperking, van alle leeftijden, ook in de sectoren wonen, werken en dienstverlening. "Voorheen verkocht ik altijd voor Unicef producten, maar sinds de verkoop veelal via de website gaat, ben ik daar mee gestopt. Daar heb ik niks mee", lacht ze. "Toen heb ik maar contact opgenomen met Bartiméus, want dat vond ik een goed doel", legt ze uit. "Bovendien is het ook leuk om dit te doen, het zijn leuke cadeauproducten. Als ik ergens kom als vrijwilliger neem ik een tasje mee met spulletjes en vanaf 50 cent zijn er al cadeautjes te verkrijgen." Elke drie maand komen er nieuwe producten voor de verkoop. "Dat is voor mij dan ook een beetje een verrassing, want ik weet niet wat ze op de dagbesteding maken", lacht Rianne.

Het hele jaar door kunnen belangstellenden cadeauartikelen kopen bij Rianne thuis, maar ze is ook te vinden op beurzen en bij gelegenheden in verzorgingscentra. "Eind oktober, begin november komen de producten voor de feestdagen, zoals kerstkaarten, maar ook kaarsen die door blinden en slechtzienden zijn gemaakt op de dagbesteding. Het zou mooi zijn als mensen tijdens de feestdagen een cadeau aanschaffen en daarmee een goed doel steunen. De complete opbrengst gaat naar Bartiméus", aldus de Winterswijkse.

Wie op zoek is naar een leuk cadeautje en het belangrijk vindt dat de opbrengst naar een goed doel gaat kan contact opnemen met Rianne via tel. 0543- 524139. Meer over het fonds is te vinden op de site van Bartiméus.


www.bartimeus.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden