Muziek Centraal met Lutherkoraal

WINTERSWIJK - Deze zomer worden er in de Jacobskerk te Winterswijk weer marktconcerten gegeven onder de noemer Muziek Centraal. Elke woensdag is er om 12.00 uur een half uur durend marktconcert. De bespeling heeft het karakter van een inloopconcert, tijdens het concert blijft de kerk open. Na afloop wordt er bij de uitgang gecollecteerd.

Woensdag 16 augustus spelen Wim Ruessink en Annelies Slöetjes. Alle werken die zij brengen zijn gebaseerd op het Lutherkoraal 'Ein feste Burg ist unser Gott', dit in het kader van 500 jaar Reformatie. Naast werk van onder andere Jan Zwart wordt er werk van Johann Sebastian Bach gespeeld. Van hem klinkt een imposante vierhandige bewerking uit een van zijn cantates.
Het carillon van de Jacobstoren wordt, net als de rest van het jaar, ook op woensdag bespeeld. De beiaard kan vanaf 10.30 uur worden beluisterd op en rond de Markt of (bij gunstige wind) vanuit de Notaristuin.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>