WDV 2 vergeet te stunten

Algemeen

WINTERSWIJK - Het tweede damteam van Winterswijk nam het woensdag 3 februari thuis op tegen titelkandidaat Laren. Laren had eerder in het seizoen nog met 11-1 gewonnen van het 1e team, dus het beloofde een lastig karwei te worden. Een stunt zat erin, maar WDV 2 kwam net tekort.

Jan Elgershuizen nam in zijn partij, zoals die dat wel vaker doet, een voorpost, maar dit maal bleek dat toch te aanvallend te zijn. Door een forcing kon Jan zijn voorpost niet meer verdedigen en verloor daarmee een schijf. Jan maakte het zijn tegenstander nog moeilijk en kon nog doorbreken naar dam, maar kon niet op tegen het overmacht van de tegenstander (0-2).

Wim Sonderen had als enige, een tegenstander met een lagere rating en ging zoals gebruikelijk vol in de aanval. Zijn tegenstander had daar echter weinig trek in en probeerde met vele ruilen er een remise van te maken. Wim kon hier weinig tegen doen en kon niet anders dan berusten in een gelijkspel (1-3).

Thomas Esselink bracht de stand weer gelijk. Thomas kwam steeds meer op de aanvallende velden te staan en combineerde uiteindelijk naar dam. Deze overmacht speelde Thomas vakkundig uit (3-3).

Zeeg Jongkoen liet zich in zijn partij opsluiten en kwam daardoor lastig te staan. Zeeg leek zich uit de moeilijke stand te kunnen ontsnappen, maar overzag een combinatie van de tegenstander die schijfverlies opleverde. De tegenstander kwam echter moeilijk te staan, waardoor Zeeg er nog vrij eenvoudig remise van kon maken (4-4).

Frank ten Hagen hield het lang vol tegen de op papier sterkste tegenstander. De tegenstander stond verder naar voren, maar vlak voor de tijdcontrole stond het nog gelijkwaardig. In tijdnood koos Frank echter voor de verkeerde voortzetting en dat werd direct afgestraft (4-6).

Gerrit Klompenhouwer moest daarom winnen om nog een puntje binnen te halen voor het team. De tegenstander had het lastig, zeker gezien de gebruikte tijd, maar Gerrit kon niet tot winst komen en moest berusten in remise (5-7). Gerrit kon echter wel tevreden zijn, want het gelijkspel leverde hem wel een blauwe naam op, wat je krijgt als je een bijzondere prestatie verricht.

Een nipte nederlaag tegen de titelkandidaat, maar een gelijkspel had er zeker ingezeten.

Naast de bondscompetitiewedstrijd speelden Erik Oonk en Hens van de Walle nog een partij voor de onderlinge competitie. Erik won al vroeg in de partij een schijf door een openingszetje. Nog in het middenspel combineerde Erik ook nog eens naar dam en gaf Hens direct op (2-0).

Buiten de competitie om speelden Paul Hageman tegen André Strooper enkele partijen tegen elkaar. De eerste partij won André, mede omdat Paul in het eindspel te snel was. De 2 volgende partijen werden weer overtuigend gewonnen door Paul. Augustin Saouadogo speelde 2 goede partijen tegen Erik ten Hagen. Augustin mocht in beide partijen 1x terugzetten, maar speelde vervolgens wel 2x knap remise.

De standen en uitslagen in de bonds- en de onderlinge competitie zijn te zien op: http://members.chello.nl/c.spruijt2/

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant