Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Zo regel je het kerstpakket voor je personeel

Partnerbijdrage

Een kerstpakket geven aan het personeel is in veel bedrijven traditie. Soms gaat het om een eenvoudige attentie met kerst, maar er zijn ook bedrijven die flink uitpakken met een royaal pakket met lekkere dingen om de decembermaand extra gezellig te maken. De traditie is al heel oud. In vorige eeuwen gaven boeren hun knechten en meiden met kerst vaak een dag vrij en dan kregen ze ook lekkers mee zoals boter, kaas of vlees zodat ze met hun familie kerst konden vieren. Die traditie werd later omgezet in het traditionele kerstpakket zoals we dat vandaag de dag nog steeds kennen.

Wat zit er in het kerstpakket?

In het kerstpakket zitten soms nog steeds de traditionele dingen. Pasteibakjes en een blikje ragout, kerstkransjes, chocolaatjes, zoutjes, soep en zoet broodbeleg voor het kerstontbijt. Maar steeds meer bedrijven opteren voor een origineel kerstpakket. Dat kan bijvoorbeeld zijn gebaseerd op een thema, waar alle producten in het pakket betrekking op hebben. Ook wordt er steeds vaker gekozen voor duurzame en gezonde producten zoals fairtrade chocolade, thee en koffie. Daarnaast zijn er werkgevers die rekening houden met allergieën en levenswijzen zoals vegetarisch of veganistisch.

Ruime keuze in kant-en-klaar kerstpakketten

Er zijn werkgevers die zelf een kerstpakket samenstellen. Maar je kunt het je als ondernemer ook makkelijk maken en kiezen voor een kant-en-klaar pakket. Deze kun je online bestellen bij Uwkerstpakket. Je hebt daarbij de keuze uit verschillende pakketten in diverse prijsklassen. Door vroeg te bestellen weet je zeker dat jouw pakketten op tijd en compleet geleverd kunnen worden. Het is dan ook zeker niet ongebruikelijk om de kerstpakketten maanden van tevoren al te bestellen en vervolgens in november of december te laten leveren. Als je personeel niet allemaal op kantoor werkt, kun je het pakket ook direct op de huisadressen laten bezorgen. Ook gebruiken veel bedrijven de eindejaarsborrel om de kerstpakketten uit te reiken.

Zelf een pakket samenstellen

Het wordt ook steeds meer een trend om het personeel zelf te laten kiezen wat ze in het kerstpakket willen. Er wordt dan een budget samengesteld en daarmee kun je dan online shoppen. Een groot voordeel is dat er op die manier geen producten in het pakket zitten die een medewerker niet lekker vindt of niet wil of mag eten. Steeds meer mensen hebben intolerantie voor bijvoorbeeld noten of gluten. Het is dan erg frustrerend om een kerstpakket te krijgen waar producten in zitten die de ontvanger noodgedwongen weg moet geven of zelfs weggooien. Soms zijn collega’s creatief en wordt er onderling geruild om ervoor te zorgen dat iedereen een pakket krijgt waar hij of zij zonder zorgen van kan genieten. Het is natuurlijk ook niet altijd te doen om met iedereen individueel rekening te houden. Al kun je bij steeds meer leveranciers wel glutenvrije of lactosevrije kerstpakketten bestellen die met zeer veel zorg zijn samengesteld.

Dit artikel wordt u aangeboden door uwkerstpakket.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze krant.

Foto: Pixabay

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant