Het leslokaal in het Rode Kruisgebouw aan de Gasthuisstraat 78. Foto: PR

Het leslokaal in het Rode Kruisgebouw aan de Gasthuisstraat 78. Foto: PR

Reanimatie- en AED-cursussen weer van start

Algemeen

WINTERSWIJK - Door de coronapandemie was het vanaf maart 2020 niet mogelijk om reanimatie- en AED-cursussen te geven. De Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) heeft onlangs toestemming gegeven om de cursussen weer op te starten. Hart4Winterswijk wil als Reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting het volgen van een reanimatiecursus bij de Winterswijkse bevolking stimuleren en coördineren. Daarom gaan in Winterswijk september weer reanimatiecursussen van start.

Hans van der Meij, secretaris en opleidingscoördinator van Hart4Winterswijk vertelt: “Als je leert reanimeren, kun je levens redden als iemand in jouw omgeving een hartstilstand krijgt. Een hartstilstand kan iedereen overkomen, sportief, jong of oud. Het kan ook gebeuren dat iemand in jouw buurt onwel wordt, plotseling stopt met ademen en bewusteloos neervalt. Dat is natuurlijk schrikken dan, maar als je direct in actie komt, kun je het leven van het slachtoffer redden. Volg een reanimatiecursus en leer onder professionele begeleiding hoe je moet reanimeren en een HOE AED te gebruiken. In een BLS/AED-cursus van 2½ uur leer je hoe je een hartstilstand herkent, wat je als eerste moet doen, hoe je moet reanimeren, in welk tempo en hoe je een AED aansluit en bedient.”
Meer informatie over de cursussen en de kosten lees je op de website. Aanmelden kan via www.hart4winterswijk.nl/leer-reanimeren. Maak daar de keuze uit één van de cursusdata, een basiscursus of herhalingscursus, en vul het aanmeldformulier volledig in. Na de verzending van de gegevens ontvang je per omgaand een bevestiging per mail. Van der Meij: “Maak samen met ons Winterswijk hartveilig.”


hart4winterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant