Vakantie in de bieb. Foto: Shutterstock

Vakantie in de bieb. Foto: Shutterstock

Volop zomeractiviteiten voor jeugd in bieb

Algemeen

WINTERSWIJK - Overal in de Achterhoek beginnen binnenkort de vakanties. Heerlijk even wat vrije tijd, lekker buiten spelen en wellicht zelfs nog eventjes eropuit in deze weken. Natuurlijk kan men ook gebruikmaken van het fijne gratis activiteitenaanbod voor de jeugd (van 8 tot en met 12 jaar) van de Bibliotheek: ‘Vakantie in de BIEB’. Alle vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek zullen bezocht worden door ‘BIEBlab op reis’. Daarnaast wordt er overal de BIEBexpeditie georganiseerd.

BIEBlab op reis
Deze zomer maakt het BIEBlab een tour langs alle filialen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Ga op een virtuele vakantie. Er staan allerlei leuke materialen en opdrachten klaar. Liefhebbers kunnen bijvoorbeeld: een eigen vakantieparadijs in Virtual Reality ontwerpen, het ideale reismiddel met LegoWedo bouwen, een stopmotion filmpje over de favoriete vakantie-activiteit maken of ontwerp een app waarmee de deelnemer rondreist in een fantasiewereld. Ook staan er allerlei robotjes te wachten: waar heen ze reizen?

BIEBexpeditieIedereen die zin heeft in een speurtocht door de bibliotheek, meer wil weten over sterren, sporen, bomen of kastelen, kan terecht inde de bieb. Hoe goed kun je kaartlezen? Of kun je misschien goed puzzelen? Uitgerust met een rugzak gaan kinderen in een groepje (van maximaal 4) op pad. Welke groep volbrengt alle opdrachten en ontdekt als eerste het eindpunt? Opgeven voor deze activiteit kan per groep, maar alleen mag ook. Wie durft?
Het programma is als volgt: Dinsdag 27 juli, 10.00 tot 11.30 uur in Winterswijk: BIEBexpeditie
Dinsdag 10 augustus, 10.00 tot 11.30 uur in Winterswijk: BIEBlab op reis
Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.oostachterhoek.nl/zomer21. Deelname aan de activiteiten is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant