Bijeenkomst over ondersteuning voor mantelzorgers. Foto: Angeline Swinkels
Bijeenkomst over ondersteuning voor mantelzorgers. Foto: Angeline Swinkels Angeline_Swinkels

Bijeenkomst met thema ‘ondersteuning van mantelzorgers’

Zorg

WINTERSWIJK - Op woensdagavond 28 februari houdt het Alzheimer Trefpunt Aalten-Oost Gelre–Winterswijk weer een bijeenkomst voor mensen met beginnende vorm van dementie en hun mantelzorgers, hun naasten en andere belangstellenden. Deze maand is het thema: ‘Ondersteuning van mantelzorgers’. De bijeenkomst is in Cultureel Centrum Den Diek, Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde, van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Wie zorgt voor een partner, ouder, of een naaste met dementie, is mantelzorger. In korte tijd kunnen veel ‘regeldingen’ aandacht vragen en komen er veel veranderingen op iemands pad. Vaak kan men de naaste steeds minder goed alleen laten. Mantelzorgers kunnen vaak onvoldoende tijd nemen voor zichzelf, voor ontspanning, voor hun hobby of voor hun sportclub. Een mantelzorger kan het gevoel hebben dat hij/zij altijd ‘aan’ staat; vermoeidheid gaat een rol spelen. Hoe kan men dan toch een balans vinden in zorgen voor een naaste en goed zorgen voor zichzelf? En hoe vraag iemand hulp aan anderen? 

Tijdens deze avond gaat mantelzorgconsulent Ingrid te Winkel uit Oost Gelre in op deze vragen. Aan aanwezigen krijgen informatie, tips en handvatten aangereikt en is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Ook vertelt een mantelzorger zijn/haar verhaal. Over hoe iemand hulp kan vragen (wat niet altijd even gemakkelijk is) en wat de gevolgen kunnen zijn als iemand er alleen voor staat.

Over het Alzheimer Trefpunt
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland houdt maandelijks een Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Het Alzheimer Trefpunt is een avond voor en over mensen met dementie en hun naasten. Het is zowel een ontmoetingsplek voor lotgenoten als een informatieve avond voor mantelzorgers en professionals in de zorg. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom, ook en vooral mensen die zelf een vorm van dementie hebben. 

Meer informatie op is te vinden op www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant