JongWCL organiseert diverse activiteiten. Foto: PR JongWCL
JongWCL organiseert diverse activiteiten. Foto: PR JongWCL

Jong WCL houdt informatiemarkt over wonen

Wonen

WINTERSWIJK - Wie graag in het buitengebied wil wonen, maar niet weet te beginnen is welkom op de informatiemarkt over wonen van JongWCL (Waardevol Cultuur Landschap). Deze informatiemarkt is op vrijdag 22 april van 19 tot 22 uur in het Gerrit Komrij College in Winterswijk 

JongWCL zet zich in voor de toekomst van het buitengebied. Het landschap, verenigingsleven, historie, de ondernemers en inwoners maken de buurtschappen uniek. Daarom zetten JongWCL zich in voor jongeren zodat zij dit kunnen voortzetten. JongWCL praat mee over toekomstig beleid en organisereert activiteiten.

De bijeenkomst op 22 april is bedoeld om jongeren te helpen met hun wens om in het buitengebied te wonen. Er zijn deze avond diverse sprekers aanwezig met veel kennis. Er wordt informatie gedeeld over kopen, verbouwen, erfdelen, verduurzamen, herbestemmen of men kan terecht om zich te oriënteren op de mogelijkheden. Op de informatiemarkt kunnen belangstellenden ook in gesprek met ervaringsdeskundigen. Iemand komt vertellen hoe het is om in een Tiny House te wonen of hoe je een feestzaal transformeert tot woningen.

De informatiemarkt bestaat uit een aantal rondes met korte presentaties zodat aanwezigen van allerlei onderwerpen kennis kunnen opdoen. De doelgroep zijn jongeren, maar ‘oudere’ jongeren zijn zeker welkom. Aanmelden voor de bijeenkomst is gewenst maar niet verplicht. Op Facebook @jongwcl of Instagram: jongwcl_winterswijk staat een link waarmee men zich kan aanmelden. Hier is ook meer informatie te vinden over de sprekers. Toegang is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk