Afbeelding

WSG blijft meedoen om titel

Sport

WINTERSWIJK - Met een spetterende 1-7 zege op Lonneker blijven de schakers van het WSG in de race voor het kampioenschap. Invaller Frank Lehr had jaren geleden zijn laatste teamwedstrijd gespeeld, maar zette de toon met een fraaie zege na enkele offers. Han Schuurmans, Arent Luimes, Arjan van Lith en Gerard Harbers volgden zijn goede voorbeeld. 

Ook Henrik Lösing trok aan het langste eind. Reinhard Funke was de enige die ene nederlaag moest slikken in een pionneneindspel. Jochem Mullink zette het slotakkoord in een eindspel waarin hij meer materiaal had.
WSG 2 had over geluk niet te klagen bij voormalig topclub SMB Nijmegen. Na een nederlaag van Paul van der Lee, remises van Daniel Kloster en Henri Abbink en overwinningen van Dick van Wamelen en debutant Carsten ter Horst zag het er bij een 3-2 voorsprong toch slecht uit. Bert te Sligte verloor, maar de tegenstander van Geert ten Hietbrink raakte een verkeerd stuk aan en kon daarna opgeven. Marcel Krosenbrink stond bijna de hele wedstrijd verloren, maar zijn tegenstander ging in de slotfase toch nog in de fout waardoor het remise werd en WSG met 3,5-4,5 won. WSG 3 moest helaas met één speler minder aantreden voor de uitwedstrijd tegen Het Kasteel. Hoewel er wat kansen op meer waren, liep de wedstrijd uit op een 5-3 nederlaag. Daarmee zijn er alleen nog theoretische kampioenskansen. In Wijchen wonnen André Houwers en invaller Joachim Musholt. Henk te Brinke en Alfred Schley speelden remise. Henk Doppenberg, Max Eisenbart en Luc van Harxen konden het niet bolwerken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk