Derlinde Mengers, Kyra Vaartjes, Lynn ten Elshof en Estelle Stemerdink samen met mevrouw Metaal- ten Dolle (wethouder financiële zaken). Foto: PR Penta Winterswijk

Derlinde Mengers, Kyra Vaartjes, Lynn ten Elshof en Estelle Stemerdink samen met mevrouw Metaal- ten Dolle (wethouder financiële zaken). Foto: PR Penta Winterswijk

PR Penta Winterswijk

Turnsters Penta leveren mooie prestaties in thuiswedstrijd

Sport

WINTERSWIJK - Afgelopen weekend stond in sporthal de Spoorzone de landelijke competitie turnen dames gepland. Deze dagen stonden in het teken van zowel de competitie in teamverband als ook op het individuele vlak. Penta Winterswijk was gastvereniging namens de KNGU – Dutch Gymnastics die deze wedstrijd organiseerde. Met hulp van een heleboel vrijwilligers, bestuursleden en leiding is de sporthal vrijdagmiddag omgebouwd tot een ware wedstrijdhal. Turnsters uit het hele land hebben hun beste prestaties kunnen laten zien. Maar liefst 10 turnsters van Penta Winterswijk zijn in actie gekomen.

Op zaterdag 26 november was het de dag van de teamwedstrijden. In de tweede ronde mochten de turnsters van supplement C hun oefeningen laten zien. Met prima oefeningen van Lot Beskers, Mette Esselink, Neve Smit, Kyra Vaartjes en Lynn ten Elshof op al de 4 toestellen, en met de steun van het hele team hebben de Winterswijkse turnsters een eindsprint ingezet. Op sprong lieten de dames zien dat de springbenen werkten met als slot een prachtige tsukahara gehurkt van Lynn. Dit alles resulteerde in een hele mooie tweede plek op het podium.

De derde ronde team supplement B, bestaand uit Lara Hallers, Julia Breitkopf, Estelle Stemerdink en Lynn Nijland. Ze starten op de brug en balk met mooie oefeningen maar ook wat foutjes. Op vloer en sprong lieten deze dames prima oefeningen zien en daarmee zijn ze in de einduitslag op een mooie vierde plaats terecht gekomen. 

Op zondag was de individuele 4-kampen. Lynn ten Elshof, Kyra Vaartjes en Estelle Stemerdink mochten in ronde 2 turnen. Estelle, die op alle toestellen de derde score haalde, en Lynn gingen ondertussen als een speer. Prima oefeningen op de 4 damestoestellen. Net als zaterdag, maar dan in de ultieme uitvoering, liet Lynn op de sprong een huizenhoge tsukahara gehurkt zien die, als enige, beloond werd boven de 12 punten, namelijk 12.10. De einduitslag bracht 2 podiumplaatsen, een hele mooie tweede voor Estelle, en een net zo fraaie derde plek voor Lynn. Kyra werd 17e. De aftrap voor Derlinde Mengers was op het toestel balk, waar zij helaas een val moest incasseren. Op vloer wist zij de hoogste score van de wedstrijd neer te zetten. Na een prima tsukahara gehurkt en een nette brugoefening die volgde heeft Derlinde haar wedstrijd met een goed gevoel kunnen afronden. In de einduitslag werd zij heel knap 4e. Bijzonder was dat de medailles deze wedstrijd zijn uitgereikt door mevrouw Metaal- ten Dolle, wethouder financiële zaken binnen de Gemeente Winterswijk. 

Penta Winterswijk heeft ruim 250 turnsters, trainers en bezoekers mogen ontvangen in sporthal de Spoorzone waar dit evenement heeft plaatsgevonden. Penta kijkt terug op een geslaagd sportevenement. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant