Erik ten Hagen met de wisselbeker. Foto: PR
Erik ten Hagen met de wisselbeker. Foto: PR

Erik ten Hagen overtuigende winnaar van het Toon Tragter sneldamtoernooi

Sport

WOENSDAG - Op woensdag 31 augustus is WDV het nieuwe damseizoen gestart met het Toon Tragter sneldamtoernooi. Erik ten Hagen won dit toernooi overtuigend.

Traditioneel start WDV het seizoen met de simultaan tegen de clubkampioen, maar omdat die verhindert was is deze strijd met twee weken uitgesteld en werd er gestart met het Toon Tragter sneldamtoernooi, dat afgelopen seizoen niet gespeeld kon worden.

Met de klok, die per abuis nog iets sneller was ingesteld dan gebruikelijk, bleken de echte sneldammers in het voordeel. Er werden meer fouten gemaakt en er viel een beperkt aantal remises te noteren. Uiteindelijk wist Erik ten Hagen het toernooi overtuigend te winnen, hij won al zijn 9 partijen. Zijn broer Frank kwam nog in de buurt met 1 verliespartij, gevolgd door Wim Sonderen op de 3e plaats met 3 verlies partijen. Ondanks dat het spelen met versneld tempo niet bij iedere dammer even geliefd is, was het toch een leuke en geslaagde start van het nieuwe damseizoen.

Simultaan tegen de clubkampioen
Woensdagavond 14 september hebben de dammers iets meer bedenktijd, want dan houdt WDV de simultaan tegen clubkampioen Henk Sonderen. Wie het leuk lijkt om hieraan deel te nemen kan contact opnemen met de secretaris, via: damclubwinterswijk@outlook.com, of zie de overige contactgegevens van de secretaris op www.damclubwinterswijk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk