Sam Reuling en Silverstar. Foto: PR

Sam Reuling en Silverstar. Foto: PR

Sam Reuling Gelders kampioen én naar NK

Sport

WINTERSWIJK - Sam Reuling van de Hippische Vereniging Winterswijk heeft zich met haar pony Silverstar geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen. Dat deed ze door haar overwinning bij de Gelderse kampioenschappen voor paarden en pony’s die in het weekend van 29 en 30 juli in Brummen werden verreden. Ook Roxette van ‘t Eigenlo verdiende een NK-ticket en Anouk Kempers zelfs twee: in de klassen 100 en 90 cm.

Sam Reuling kwam met Silverstar aan de start in de klasse 50 cm. Twee foutloze rondes waren ruim genoeg om het kampioenslint om te mogen hangen. Sam en Silverstar mochten ook nog starten in de dressuur. Hier eindigden ze op een mooie elfde plek in de klasse B cat. A/B. Sofie ten Pas en IJsselvliedt’s Milord kwamen aan start in de klasse L1 cat. C. Een mooie proef was genoeg voor het reserve-kampioenschap.
Anouk Kempers en Roxette van ‘t Eigenlo wisten hun vorm van de laatste maanden vast te houden. Ze sprongen weer twee mooie rondes in de klasse 100 cm en wisten een derde prijs te behalen. Hiermee mogen ook zij starten op de Nederlandse kampioenschappen. Chelsea Hogeslag en Gillmore TMH eindigden in dezelfde klasse op een mooie 20ste plek, zij hadden een balk in de barrage. Met El Diego des Etoiles kwam Anouk Kempers aan start in de 90 cm. Ook hier reed ze twee foutloze rondes waarmee ze de vierde prijs wonnen. Met deze pony verdiende Anouk haar tweede NK-ticket.
Individueel in de dressuur kwam Sofie ten Pas aan start met Mistery Lana. Ze eindigden in de M1 cat. D/E op een achtste plek. Rensqe Ticheler en Joy werden in dezelfde klasse negentiende. Anouk Kempers en El Diego des Etoiles startten ook in de dressuur in de klasse M2 cat. D/E. Hierin eindigden ze op de negende plek. Gevolgd door Carmen Vervelde en Emilion die met een mooie score eindigden op een tiende plek in dezelfde klasse. In de klasse Z2 paarden zetten Anouk Siebelink en Danique Oonk hun beentje voor. Deze jonge amazones wisten beide nette scores neer te zetten en eindigden daarmee in een sterke rubriek op respectievelijk de twintigste en negentiende plaats.
Bij de paarden nam HVW deel aan het verenigingskampioenschap. Voor de dressuur kwamen aan start Sterre Hoitink, Carmen Vervelde, Kris de Bruin en Sanne Wibier. Bij het springen werden er mooie rondes gesprongen door Anouk Kempers, Marit Damkot, Jennifer Udo en Marly Legters. Het team eindigde op een tiende plaats.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk