Katholieke kerk houdt Alpha. Foto: PR
Katholieke kerk houdt Alpha. Foto: PR

Katholieke kerk houdt Alpha

Religie

WINTERSWIJK - Wie altijd al eens op een laagdrempelige manier wilde kennismaken met het christelijk geloof, is welkom bij is Alpha. Dit is dé kans om samen met anderen in gesprek te gaan over het leven en het christelijk geloof. Het is de plek waar iedereen welkom is en waar alle verhalen samenkomen. In 2024 organiseert de katholieke kerk aan de Misterade in Winterswijk deze wereldwijd gegeven serie bijeenkomsten, die toegankelijk is voor eenieder, gelovig of niet gelovig.

De tien bijeenkomsten hebben allemaal eenzelfde opbouw. Eerst wordt er samen gegeten. Daarna volgt een inleiding waarbij de deelnemers op een laagdrempelige manier de basis van het christelijk geloof leren kennen via korte video’s over onderwerpen als ‘Wie is Jezus?’ tot ‘Bidden: waarom en hoe?’ De avond wordt afgesloten in een kleine groep waar doorgepraat wordt over het onderwerp.

Op 9 januari is er tussen 19.30u en 20.30 uur inloop om kennis te maken met Alpha en de bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 16 januari met Alpha. Van 18-20 uur komen belangstellenden samen in het parochiecentrum aan de Misterstraat 18 in Winterswijk.

Meer info is te vinden op de website alphanederland.org/alpha en te verkrijgen bij Els Tolsma via telefoon: 06-48162054 of e-mail: els.tolsma.hopmans@gmail.com. Aanmelden kan via: alpha-cursus.nl/cursus/alpha-winterswijk

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant