Dick Mol met dijbeen van mammoet. Foto: Hans Wildschut
Dick Mol met dijbeen van mammoet. Foto: Hans Wildschut foto.wildschut

‘Sir Mammoth’ Dick Mol terug naar geboortedorp Winterswijk voor lezing

Onderwijs

WINTERSWIJK - De internationaal bekende paleontoloog Dick Mol (1955) komt donderdag 11 april naar Winterswijk voor een lezing. Vereniging Het Museum Winterswijk en de site kouderecordwinterswijk.nl hebben de handen ineengeslagen om dit mogelijk te maken. Dick Mol zal op zijn kenmerkende boeiende wijze vertellen over de iconen van de ijstijd, de mammoeten. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar het onderzoeken en reconstrueren van de zogenaamde Yukagir-mammoet in de eeuwig bevroren bodem van Siberië. 

Winterswijkers realiseren zich misschien niet welke wereldfaam hun oud-dorpsgenoot Dick Mol heeft. Zijn documentaires op Discovery Channel, het Duitse wetenschapsprogramma Terra X en andere zenders trokken wereldwijd miljoenen kijkers. Verder is Dick Mol al te gast geweest bij talloze televisieprogramma’s als De Wereld Draait Door en onlangs nog op Radio1. In zijn werkzame verleden als douanier was Dick Mol ook een vaste gast bij de tv-serie Schiphol Airport.  

De lezing vindt plaats op donderdag 11 april, inloop vanaf 19.00 uur, aanvang lezing 19.30 uur bij de Museum Fabriek, Bedrijventerrein Morsepoort, Laan van Hilbelink 6.10 te Winterswijk. Vanwege de te verwachten belangstelling is het raadzaam tijdig kaarten te bestellen via tel.nr. 0543-533533 of e-mail info@vereniginghetmuseum.nl.

Kaarten kosten 10 euro, leden Museum betalen 5 euro. Dit is inclusief koffie/thee. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant