Een impressei van het steengroevemuseum. Afbeelding: PR
Een impressei van het steengroevemuseum. Afbeelding: PR

Museum Jeugd Universiteit start in voorjaar opnieuw

Onderwijs

WINTERSWIJK - In de maanden september tot en met december heeft een succesvolle serie colleges plaatsgevonden van de Museum Jeugd Universiteit in Gebouw Emma in Ratum. In maart tot en met juni komend jaar start de tweede cyclus. 

De Museum Jeugd Universiteit is een landelijke organisatie die lezingen en cursussen organiseert voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Het Steengroeve Museum heeft zich bij deze organisatie aangesloten en de afgelopen maanden hebben meerdere internationale experts op een zondagmorgen de kinderen hun verhaal verteld. De kinderen krijgen een collegekaart en naderhand MJU-diploma als zij alle colleges hebben bijgewoond. Ouders mogen niet bij de colleges aanwezig zijn.
Het Steengroeve Museum heeft zich bij de MJU aangesloten omdat het naadloos aansluit bij de geplande activiteiten van de ‘Universiteit van Ratum’, zoals alle lezingen, cursussen en onderzoeken genoemd worden binnen het Steengroeve Museum in de nabije toekomst.
Voor meer informatie over het Steengroeve Museum kan men een kijkje nemen op de site www.desteengroeve.nl. De geplande zondagen voor de colleges de komende lente zijn 5 maart, 2 april, 14 mei en tenslotte 4 juni. Kinderen kunnen zich inschrijven via www.museumjeuguniversiteit.nl. In totaal zijn er 40 plaatsen beschikbaar

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk