Tuin de Bosuil is beide pinksterdagen open. Foto: Eigen foto
Tuin de Bosuil is beide pinksterdagen open. Foto: Eigen foto

Tuin de bosuil is beide pinksterdagen open

Natuur

WOOLD - Een prachtige, kleurrijke tuin op een mooi plekje in het bosrijke Woold. Dat is in het kort de omschrijving van de natuurlijke tuin die Gerrit en Willemien Graven het hele jaar bewerken, koesteren en waarvan zij genieten. Als bezoeker kan men genieten van royale borders, een natuurlijk bloemenweitje en aangename zitjes. In het pinksterweekend, zondag 28 en maandag 29 mei, is tuin de bosuil open van 11.00 tot 17.00 uur. Tuin de bosuil ligt aan de Blekkinkhofweg 12 Winterswijk-Woold, dichtbij de grensovergang Bocholt - Barlo, tussen fietsknooppunten 26 en 28.

Omdat de gevolgen van de klimaatverandering steeds duidelijker worden door de hogere temperaturen en minder neerslag gaan tuineigenaren zoeken naar oplossingen. Bij tuin de bosuil is een grote grindborder aangelegd. Droogte minnende plantensoorten hebben hier op harmonieuze wijze een plek gekregen in de border. Een laag grind zorgt voor bescherming tegen uitdroging door zon en wind.
In het najaar van 2022 zijn weer nieuwe borders ontworpen en gemaakt. Ook hier zijn hoofdzakelijk droogte minnende planten te vinden. Als mulchlaag is een dikke laag grindzand aangebracht. In de hele tuin wordt zo min mogelijk water gegeven en er wordt geen leidingwater gebruikt. In de als galerie aangeklede schuur zijn schilderijen van Gerrit te zien.

De entree bedraagt 3 euro per persoon, inclusief koffie en thee. Honden zijn niet welkom. Groepen op andere dagen op afspraak. Een afspraak maken kan via tel. 0543-517532 of mail tuindebosuil@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant