Er zijn veel digitale cursussen te volgen bij de bibliotheek. Foto: PR
Er zijn veel digitale cursussen te volgen bij de bibliotheek. Foto: PR Paul Remmelts

Bibliotheek helpt bij digitale vragen

Maatschappij

OOST-ACHTERHOEK - Het digitale aanbod van de Bibliotheek Oost-Achterhoek wordt op woensdag 7 september uitgebreid toegelicht tijdens voorlichtingsbijeenkomsten in alle vestigingen. Deze gratis bijeenkomsten starten in elke vestiging om 10.00 uur. Het complete aanbod digitale cursussen is gratis te volgen, zowel voor leden als voor niet-leden.

Om goed mee te kunnen doen in de maatschappij moet men voldoende digitale vaardigheden hebben. Dat zijn de vaardigheden die nodig zijn om (goed) te kunnen omgaan met digitale apparaten in het dagelijks leven. Zoals een computer, tablet of smartphone. Of het gebruik van een betaalautomaat of reizen met een ov-chipkaart. De wereld wordt steeds digitaler en sneller.
Niet iedereen is daar even handig in. En dan kan de Bibliotheek helpen. Tijdens de bijeenkomsten in de Week van Lezen en Schrijven komt het hele gratis cursusaanbod aan de orde. Daarnaast wordt er korte uitleg gegeven over alle mogelijkheden van de digitale Bibliotheek. 

Digitaal cursusaanbod
Onder de gratis cursussen in de Bibliotheken in de Oost-Achterhoek zijn Digitaal Vaardig (voor echte beginners en iets gevorderden), Digisterker (waarbij er hulp geboden wordt bij zaken waarvoor je een DigID nodig hebt), DigiVitaler (over het gebruik van de digitale toepassingen rond zorg en welzijn) en Digitheek (korte workshops over uiteenlopende onderwerpen). Ook zijn er spreekuren waarbij gerichte vragen aan medewerkers kunnen worden gesteld. Nieuw is een aantal thematische cursussen: fotobewerken, online solliciteren en online shoppen. Ook deze cursussen zijn gratis voor leden én niet leden.

Digitale Bibliotheek
Leden van de Bibliotheek kunnen ook gebruikmaken van het digitale aanbod van de online Bibliotheek. Zo kunnen er e-books en luisterboeken geleend worden en kunnen er via de TijdschriftenBieb-app tijdschriften gelezen worden. Daarnaast kunnen leden deelnemen aan ruim 160 online cursussen. Ook dit zal tijdens de bijeenkomst op 7 september aan de orde komen.

Opgave
Aanmelden voor één van de voorlichtingsbijeenkomsten kan via onderstaande website of in één van de bibliotheekvestigingen. Opgeven voor de diverse cursussen is overigens nu ook al mogelijk, via de website of ook in de bieb. Meer informatie is te verkrijgen bij het Servicebureau, tel. 088-0062929.


www.oostachterhoek.nl/durfdigitaal

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk