Villa Mondriaan zou woensdag Yogastudio Mondriaan openen. Foto: Daniel Hoitink fotografie & video
Villa Mondriaan zou woensdag Yogastudio Mondriaan openen. Foto: Daniel Hoitink fotografie & video Daniel Hoitink fotografie & video

Yogastudio Villa Mondriaan blijft gesloten

Cultuur

WINTERSWIJK - Het plan was om woensdagochtend Yogastudio Mondriaan te openen in Museum Villa Mondriaan. Het ging om een ludieke actie van het museum. De yogastudio blijft echter gesloten. Via een bericht op Facebook liet een woordvoerder weten dat het museum bericht gekregen heeft van Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland dat de openstelling van musea – ook bij een ludieke actie – niet is toegestaan en zij daarop zullen handhaven.

“Hoewel commerciële doorstroomlocaties afgelopen zaterdag hun deuren openden, bleven culturele doorstroomlocaties dicht. Dit is onbegrijpelijk, ook wij kunnen veilig open. Musea (en andere culturele instellingen) hebben er alles aangedaan om een bezoek zo veilig mogelijk te maken. De afgelopen twee jaar is er zowel in Nederland als de ons omringende landen geen enkele keer een besmettingshaard geweest in een museum. Om deze reden doet Villa Mondriaan mee aan De Museum Gym, een collectieve actie van de Museumvereniging”, schreef Layla van Steen, Junior-directeur communicatie.

De actie gaat niet door. “Ontzettend balen, want wat hadden we graag samen in lotushouding inspiratie opgedaan op zaal. #DeMuseumGym is opgezet om aandacht te vragen voor het belang van kunst en cultuur voor onze fysieke en mentale gezondheid. Ontzettend bedankt aan iedereen die ons steunde in de actie! Iedereen die een matje gereserveerd had mag tijdens de 150ste verjaardag van Mondriaan gratis aansluiten bij de (dan hopelijk legale) yogales op zaal. Onze yogamatjes blijven leeg, maar wie morgen toch zin heeft in online culturele (hersen)gymnastiek kan - net als wij - aansluiten bij het Online Gymnastiekcentrum in Nationaal Onderduikmuseum Aalten”, is te lezen in het bericht op Facebook.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk