Vrijwilligers gezocht voor paardrijden voor mensen met een beperking. Foto: PR
Vrijwilligers gezocht voor paardrijden voor mensen met een beperking. Foto: PR

Vacatures voor vrijwilligers

Algemeen

WINTERSWIJK - Het vrijwilligerspunt is van 26 december tot en met 30 december gesloten. Automaatje is gewoon telefonisch bereikbaar. Wil je ook vrijwilligerswerk doen? Meld je dan bij het Vrijwilligerspunt. De coördinatoren van het Vrijwilligerspunt zijn speciaal voor jou van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur in de Roelvinkstraat 2 aanwezig. Telefoonnummer 0543-200026 of stuur een mail naar info@wuhwinterswijk.nl.

Oral History zoekt leden
Oral History, ofwel gesproken geschiedenis, is een interviewtechniek die de persoonlijke herinneringen van mensen vastlegt. De verhalen die hieruit voortkomen vertellen de menselijke kant van de geschiedenis en kunnen worden ingezet voor uiteenlopende doeleinden. De interviews worden met een voicerecorder opgenomen, volledig uitgetypt en vervolgens bewerkt tot een kort verhaal. In de afgelopen jaren hebben de werkgroepleden interviews gehouden over de thema’s: scholtenboerderijen, woonwagencentrum Dennenoord, gastarbeiders, historisch waterbeheer en mijn jeugd in oorlogstijd. De werkgroep zoekt leden, die na een korte opleiding aan de slag gaan als interviewer. In de opleiding leer je interviewen volgens de Oral History methode. In de werkgroep denk je ook mee over nieuwe thema’s. Ben je oprecht geïnteresseerd in de persoonlijke verhalen van mensen en kun je goed luisteren? Dan komt Else Klomps van de werkgroep graag met jou in contact. Mail: elseklomps@gmail.com

Paardrijden iets voor jou?
Houd je van paarden en wil je graag dat ook mensen met een beperking kunnen paardrijden? Dan zoekt Stichting Paardrijden Gehandicapten Oost Achterhoek jou. Graag wil men het aantal ruiters uitbreiden. Lijkt dit iets voor jou? Heb je ervaring met paarden en wil je graag komen helpen om de ruiters en amazones een paar leuke uurtjes te geven? Kom dan eens op de Aalbrinkhoeve in Kotten kijken dan krijg je een goede indruk hoe er gewerkt wordt. Er is altijd wel iemand om iets te vertellen en vragen te beantwoorden.
Vanaf 16 jaar kun je je opgeven. Wat wordt er van je gevraagd: Liefde en enthousiasme voor de doelgroep, ervaring met paarden, bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken, samen met de ruiter het paard poetsen en indien mogelijk ook samen het paard opzadelen, meelopen in de bak, onderhoud hulpmiddelen, netjes opleveren stal en erf en een paar keer per jaar assisteren bij een wedstrijddag of feestdag. Je komt in een leuk team van vrijwilligers. Natuurlijk krijg je van een ervaren instructrice ook paardrijles. Werktijden zijn in overleg. Heb je interesse meld je dan aan bij Eva de Vries: mail vrijwilligers@spg-oostachterhoek.nl. Website: www.spg-oostachterhoek.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk