A Hero draait in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR
A Hero draait in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR

A Hero draait in Filmhuis

Algemeen

WINTERSWIJK - De film A Hero draait o dinsdag 4 oktober om 16.00, om 18.30 en om 21.00 uur in Filmhuis Winterswijk in Skopein aan de Meddosestraat. Reserveren kan via www.skopein.nl of bel naar 0543-521515.

Het zit Rahim niet bepaald mee. Hij is recent gescheiden, verdiende bij lange na niet genoeg als reclameschilder, moest geld lenen, kon zijn schuld niet afbetalen en kwam aldus in de gevangenis terecht.
Maar dan lijkt het geluk hem eindelijk toe te lachen. Bij een bushalte vindt zijn vriendin zomaar een handtas met zeventien gouden munten. De opbrengst daarvan zou voldoende moeten zijn om zijn schuldeiser Bahram tevreden te stellen. Maar dat valt tegen, Bahram vindt het niet genoeg. In armoede besluit Rahim dan maar om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Als die gevonden wordt is Rahim — gestimuleerd door de gevangenisdirectie die een fijne PR wel kan gebruiken — plotseling een volksheld. Maar argwaan, jaloezie en tegenstrijdige belangen zorgen ervoor dat hij net zo makkelijk weer van zijn voetstuk dondert.

De Iraanse regisseur Asghar Farhadi stelt in A Hero de vraag of helden eigenlijk wel bestaan. Subtiel wordt de kijker heen en weer geslingerd in zijn sympathie voor Rahim en Bahram. Net als in zijn eerdere films (A Separation, Le Passé en Todos lo saben) is ook in A Hero niets simpelweg zwart-wit. De titel is dan ook ironisch, want Rahim is zeker geen held, net zo min als Bahram een regelrechte schurk is. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant