Jan en Martha Toebes genieten van de serenade van het Enschedese korps van het Leger des Heils ter gelegenheid van hun 55-jarig huwelijk. Foto Lineke Voltman
Jan en Martha Toebes genieten van de serenade van het Enschedese korps van het Leger des Heils ter gelegenheid van hun 55-jarig huwelijk. Foto Lineke Voltman

Enschedese Leger des Heils korps brengt serenade aan 55-jarig bruidspaar

WINTERSWIJK - Het echtpaar Jan en Martha Toebes-van der Wel uit Winterswijk werd vrijdag 25 november verrast met een serenade van het muziekkorps van het Leger des Heils uit Enschede ter gelegenheid van hun 55-jarig huwelijk. Het echtpaar woont sinds vier jaar in verzorgingshuis Marga Klompé, locatie Pronsweide .

Door Lineke Voltman

“Mijn vader (85) is een geboren Winterswijker en moeder (86) komt uit Apeldoorn, sinds hun huwelijk wonen ze in Winterswijk,” vertelt dochter Nelly. “Beiden kampen met lichamelijke klachten, mijn vader heeft de ziekte van Ménière en moeder heeft na een ongeval problemen met haar evenwicht. Door deze klachten konden ze niet meer zelfstandig wonen en zijn ze vier jaar geleden verhuisd naar Pronsweide, waar ze een gezamenlijke kamer hebben. Mijn ouders zijn al 40 jaar lid van het Leger des Heils en zijn beiden heilsoldaat. Een grote wens van mijn moeder was een serenade op hun 55-jarige trouwdag en wat is dan mooier dat die gegeven wordt door een korps van hun eigen geloof.”

Meer feestelijkheden waren door de huidige corona maatregelen niet mogelijk. “We hadden ook een diner gepland met de familie maar dat hebben we helaas moeten afzeggen,” aldus Nelly.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden