<p>Mark en Lydia tijdens hun mixdubbel partij. Foto: Geertje Tonnaer</p>

Mark en Lydia tijdens hun mixdubbel partij. Foto: Geertje Tonnaer

(Geertje Tonnaer)

Tweede team BC ´t Pluumke ´67 pakt drie punten tegen koploper

WINTERSWIJK - De badmintonners van het tweede team van BC ’t Pluumke ’67 wisten drie van de acht punten te verzilveren tegen GBC Poona uit Gaanderen.  Voor de Winterswijkers een prima uitslag aangezien GBC Poona als koploper ruim voorop gaat in de poule.

De competitiewedstrijd tegen de koploper ging van start met het herendubbel en het damesdubbel. Zowel het herendubbel van Frank Teekman en Mark ten Pas als het damesdubbel van Lydia Berenschot en Geertje Tonnaer ging verloren. GBC Poona had telkens het initiatief waarvoor BC ‘t Pluumke ‘67 achter de feiten aanliep en terecht de dubbels verloor. Bij de enkelspelen werd er van de vier te behalen punten één punt verzilverd door Mark ten Pas. In een wedstrijd met mooie rally’s wist hij aan het langste eind te trekken. Lydia Berenschot maakte in haar enkelspel ook aanspraak op de winst. Maar moest na een spannende wedstrijd in een beslissende derde game de overwinning laten aan de tegenstander uit Gaanderen. Frank Teekman en Geertje Tonnaer verloren ieder in twee games. Met slechts één punt uit de eerste zes wedstrijden was er werk aan de winkel voor BC ‘t Pluumke ‘67 bij de laatste twee gemengd dubbels. Het harde werken werd beloond. Frank Teekman en Geertje Tonnaer speelden één van hun beste wedstrijden van het seizoen. Met een welverdiende overwinning als resultaat. Lydia Berenschot en Mark ten Pas hadden een beslissende derde game nodig in hun gemengd dubbel. Maar door sterk spel in deze laatste game ging het laatste punt naar BC ‘t Pluumke ‘67.
Ondanks dat de wedstrijd verloren ging is het team tevreden met het resultaat. GBC Poona staat vanaf de start van de competitie bovenaan en heeft nog niet eerder drie punten moeten laten aan de tegenstander. BC ‘t Pluumke ‘67 2 klimt hierdoor naar een tweede plaats op de ranglijst.
De overige uitslagen zijn: Poona 1 - ‘t Pluumke’67 1 2-6 en Union Goor 2 - ‘t Pluumke’67 3 3-5.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden