Turnsters Penta Winterswijk. Foto: PR Penta Winterswijk

Turnsters Penta Winterswijk. Foto: PR Penta Winterswijk

PR Penta Winterswijk

Goud voor Estelle

Algemeen

Penta start seizoen goed

WINTERSWIJK - Het eerste wedstrijdweekend voor de dames junior D en Middenbouw 2 zitten erop. Zij mochten hun eerste wedstrijd turnen in Nijverdal. Na bijna twee jaar zonder wedstrijden, konden de turnsters eindelijk weer van start.

Uitschieters waren Brin Gelinck met een mooie sprong, een prima brug/rek oefening met een losom handstand en een prachtige vloeroefening. Daarnaast Lynn ten Elshof die een hele mooie tsukahara sprong maakte. De eerste in een wedstrijd situatie en Neve Smit met haar eerste flick flack op de balk. Maar ook Lot Beskers, Mette Esselink en Kyra Vaartjes hebben hun beste beentje voorgezet. Na deze ronde was er toch een domper, want ondanks alle inspanningen kreeg de organisatie geen uitslag uit het nieuwe KNGU telprogramma.

Na een ronde rust mocht Madelon Vaartjes in actie komen. In haar eerste 4-kamp met keuze oefenstof, heeft Madelon het keurig gedaan met mooie oefeningen. Ook hier kwam er nog geen uitslag. Op de zondag was Estelle Stemerdink in Eelde aan de beurt om haar wedstrijd te turnen. Ze werd deze wedstrijd begeleid door trainers van gymnastiekvereniging Atalanta en Swentibold Sittard. Zij heeft het fantastisch gedaan en mocht met een mooie gouden medaille richting Winterswijk.

Ook op zondag hebben twee teams deelgenomen aan de teamwedstrijd supplement D. Voor beide teams een spannende dag, maar ook een hele gezellige. Team 1 bestaande uit Lana Dondergoor, Ilja Dreeyers, Bo Duenk en Roxanne Geurink heeft een mooie eerste wedstrijd geturnd. Team 2 bestaande uit Anne Schutten, Ilse Bruggers, Donna Meekes, Shania Vaartjes en Zoë holdampf wis zelfs derde te worden. Met veel aanmoediging van het publiek, Merle en de mascotte Pumba is Penta Winterswijk het seizoen goed begonnen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant