Energietafel informeert over verduurzamen

Algemeen

WINTERSWIJK - Energietafel Winterswijk houdt de komende maanden twee activiteiten om mensen te informeren over verduurzamen. Op 13 en 27 november, 11 december, 8 en 22 januari, 5 en 19 februari, 5 en 19 maart, 2 april staan Duurzame Huizenroutes Winterswijk op het programma (bij voldoende aanmeldingen). Telkens van 10 tot 13.00 uur. op deze dagen is het ook mogelijk een bezoekt te brengen aan Energiepark Ratum-Winterswijk, van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Tijdens de duurzame huizenroutes in Winterswijk worden één of meer duurzame woningen in en rondom Winterswijk bezocht door kleine groepen. Mensen kunnen zich vooraf opgeven. De groepsgrootte is minimaal 4 personen en maximaal 10 personen. Deelnemers gaan met eigen vervoer. De route wordt begeleid door energiecoaches van Agem Energieloket die deelnemers voorzien van uitgebreide informatie over energiebesparing.

De verduurzaamde huizenbewoners zullen als ervaringsdeskundigen een rondleiding in hun woning geven. De Energietafel hoopt hiermee burgers goed te kunnen informeren over de mogelijkheden van energiebesparing, te kunnen steunen bij en aan te moedigen tot het verduurzamen van hun eigen woning.

Energiepark Ratum
In samenwerking met Huls Energiepark in Ratum-Winterswijk en energiecoaches van Agem Energieloket (vrijwilligers) wordt in niet te grote groepen (max. 15 tot 20 personen) het Energiepark-Ratum bezocht per elektrische Buggy’s. Vooraf en onderweg kunnen energiecoaches de deelnemers van uitgebreide informatie voorzien. Op het park krijgen de deelnemers uitgebreide informatie te horen en te zien over duurzame energiemogelijkheden.

Mensen die er bij willen zijn kunnen zich aanmelden via: duurzaam@winterswijk.nl.. Wie vragen heeft kan bellen naar tel. 0543-543100. De kans bestaat dat een aantal van de geplande data vervallen als er niet voldoende onvoldoende aanmeldingen.


www.duurzaamwinterswijk.nl/huizenroute

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk