Veel mensen zijn blij dat ze weer kunnen bewegen in het water. Foto: Kees-Jan van Overbeeke
Veel mensen zijn blij dat ze weer kunnen bewegen in het water. Foto: Kees-Jan van Overbeeke

Blije gezichten door bewegen in het water

Reuma vereniging Oost Achterhoek komt zwemmen bij Jaspers

WINTERSWIJK - “Heerlijk om weer samen een kopje koffie te kunnen drinken. En ik heb het ook wel echt verdiend”, lacht een van de dames die juist uit het zwembad is gekomen na een groepsactiviteit. Ze steekt haar duim op. De lessen en groepsactiviteiten bij Zwembad Jaspers zijn inmiddels al weer een tijdje aan de gang. “Je merkt dat mensen het echt hebben gemist en blij zijn dat ze weer in het water kunnen bewegen”, aldus zwembadmanager Chris te Pas.

Chris hoort tevreden geluiden, ondanks dat er nog steeds coronamaatregelen zijn die er voor zorgen dat het zwemmen nog niet helemaal is zoals het voorheen was. “Maar”, klinkt is Chris heel positief. “Ik hoor van bezoekers ook dat ze minder pijntjes hebben als ze regelmatig komen bewegen in het water. Sommigen zijn zelfs van de pijnstillers af nu ze weer deelnemen aan Aqua Fit of een van de andere groepslessen. En dat is mooi om te horen.”
Voor sommigen is niet alleen het bewegen belangrijk, maar ook het sociale aspect weegt zwaar. “Veel mensen kwamen tijdens de coronaperiode nergens en zagen niemand. Nu kunnen ze na het zwemmen even weer samen een kopje koffie drinken, even kletsen”, vertelt Chris. “Sommige vaste bezoekers durven dat nog steeds niet aan, maar ik moet zeggen dat de huidige groepen nu al redelijk vol zitten. En dat is fijn.” Wel is het noodzakelijk vooraf te reserveren en gelden er regels om besmetting te voorkomen in het zwembad.

Reuma Vereniging
Zwembad Jaspers wil ook graag een maatschappelijke rol vervullen. In het kader daarvan wordt het zwemwater op dinsdagmiddag tussen 14 en 15 uur beschikbaar gesteld voor de Reuma Vereniging Oost-Achterhoek. “Mensen met reumatische aandoeningen kunnen dan via de vereniging komen zwemmen. Het gaat om een periode van een jaar”, legt Chris uit. “Als ze dat willen en ze hebben baat bij beweging in het water, dan kunnen belangstellenden aansluiten bij Aqua Fit van Jaspers. Onze instructeurs hebben een opleiding gehad om mensen met een medisch aandoening te begeleiden.”

Wie meer wil weten over zwemlessen, groepsactiviteiten, recreatief zwemmen, of de coronaregels in het zwembad, kan een kijkje nemen op de website. 


www.zwembadjaspers.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden