Kinderen kunnen instrumenten proberen. Foto: Jurgen Pillen
Kinderen kunnen instrumenten proberen. Foto: Jurgen Pillen

Starters Spektakel vaste waarde bij Boogie Woogie

Leuke kennismaking met muziekonderwijs

WINTERSWIJK - Na een succesvolle primeur, afgelopen voorjaar, wordt het Starters Spektakel een structureel onderdeel in het aanbod van Boogie Woogie. Het docententeam en directie vinden het van groot belang dat alle leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 van de basisscholen in de gemeente Winterswijk op een fijne en ongedwongen manier kennismaken met muziekonderwijs.

Met dit initiatief wil Boogie Woogie alle kinderen bereiken en ook alle instrumenten onder de aandacht brengen. Daarnaast wil Boogie Woogie dat er een betere aansluiting is op de individuele muzieklessen.

Het Starters Spektakel bestaat uit twee modules, de Basiscursus Muzikale Vorming (BMV) en Instrumenten-Carrousel. De BMV is een cursus van 32 weken die bedoeld is voor leerlingen vanaf groep 4 en bestaat uit twee onderdelen.

Het eerste onderdeel, bestaande uit 22 lessen, is een muzikale ontdekkingsreis waarin alle muziekinstrumenten aan bod komen. Spelenderwijs wordt kennisgemaakt met noten, ritme en nog veel meer. Samen zingen, trommelen en spelen op verschillende instrumenten zorgt voor de beleving van het zelf muziek maken. Een mooie manier voor kinderen om te ontdekken of het iets is wat bij hen past. Deze lessen worden afgesloten met een spetterend optreden waarbij ouders, broertjes en zusjes van harte welkom zijn om te luisteren naar wat er allemaal is bereikt. De lessen vinden plaats op de woensdag van 18.00 tot 19.00 uur en starten op 29 september in het hoofdgebouw van Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat 2 in Winterswijk.

Na de uitvoering begint het tweede onderdeel, proeflessen, waarbij een aantal lessen op het meest favoriete instrument kunnen worden gevolgd. Ook is het mogelijk om verschillende instrumenten uit te proberen om tot een uiteindelijke keuze te komen.

Instrumenten-Carrousel is speciaal opgezet voor kinderen vanaf groep 5 die graag meteen willen beginnen met het bespelen van een instrument maar nog niet precies weten welk instrument ze het leukst vinden. In 20 lesweken komen 10 verschillende en zelf uitgekozen instrumenten voorbij! De lessen zijn in kleine groepjes van 2 of 3 leerlingen en het is natuurlijk gezellig als vriendjes of vriendinnetjes aansluiten in het groepje want samen muziek maken is geweldig. Dit kan worden vermeld op het opgaveformulier dat wordt toegestuurd na de aanmelding.
Door de diverse docenten die worden ingezet bij de carrousel kunnen lesdagen/ tijden per instrument variëren. De start van de lessen is in ieder geval in week 39.
Na de instrumenten-carrousel kan een leerling meteen verder gaan met individuele lessen op het uitgekozen instrument. Als een keuze al is gemaakt voordat de carrousel ten einde is kunnen de lessen meteen omgezet worden naar reguliere lessen op het instrument van voorkeur.

Aanmelden
Dat kan voor zowel de Basiscursus Muzikale Vorming als Instrumenten-Carrousel uiterlijk tot en met woensdag 22 september via info@boogiewoogie.nl. Na aanmelding wordt een opgaveformulier toegezonden.


www.boogiewoogie.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden